Dumitru Grecu, despre proiectul Molivișu: „Se trenează în continuare fără să avem nici măcar un orizont”

# Dumitru Grecu (foto), consilier județean, a cerut de trei luni ca CJ Argeș să ofere un plan de acțiune pentru Molivișu

Că proiectul Molivișu bate pasul pe loc nu mai este o noutate de foarte mult timp. În fiecare an se pleacă cu speranță la drum, dar la sfârșitul lunii decembrie nu se remarcă nimic notabil. În acest an, liberalii argeșeni, prin vocea lui Adrian Miuțescu,  se lăudau cu faptul că „proiectul pârtiei de la Molivişu va deveni un fapt împlinit”. Deocamdată, o mare minciună! Într-adevăr, Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre “pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, cu compensare, de către Primăria comunei Arefu a terenului în suprafață de 3,0730 ha, în vederea realizării obiectivului «Construire pârtie de schi A1 Ghițu Molivișu»”, doar că mai erau numeroși pași de făcut pentru ca obiectivul să intre în linie dreaptă. Acum, proiectul s-a „rătăcit” în căutarea unei surse de finanțare.

Miuțescu anunța triumfător: „Demarăm cât mai repede cu putinţă lucrările la staţiunea turistică Ghiţu-Molivişu”

„Proiectul Ghiţu-Molivişu continuă chiar dacă ani la rând nimeni din cadrul administraţiei judeţene nu a mai mişcat un deget. Însă cu sprijin din partea preşedintelui Ludovic Orban am reuşit să îl introducem în master planul de turism al României şi să obţinem, anul trecut, avizele necesare demarării construcţiei. Aşa cum am spus, îmi voi dedica următorii ani pentru proiectele judeţului Argeş, iar domeniul schiabil de la Ghiţu-Molivişu reprezintă unul dintre obiectivele mele prioritare. (…) Colegii noştri implicaţi în realizarea sa, fac toate demersurile legale, în aşa fel încât să demarăm cât mai repede cu putinţă lucrările la staţiunea turistică Ghiţu-Molivişu", a declarat preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, în aprilie 2021.

Au trecut opt luni de la declarația sa, iar de atunci nu a mai zis nimic concret despre viitorul proiectului. Iar despre demararea cu rapiditate a lucrărilor, nimic mai fals!

CJ Argeș -  fără soluții

În acest moment, nici nu sunt prea multe soluții care să readucă la viață proiectul Molivișu. Acest lucru este recunoscut chiar de către conducerea Consiliului Județean Argeș.

„Consiliul Județean Argeș nu mai are posibilități financiare pentru a duce la bun sfârșit un asemenea proiect. Și atunci încercăm variantele fonduri europene, PNDL 3 și așa mai departe. Intrăm în zona aceea în care imprevizibilul joacă un joc important”, preciza, recent, Ion Mînzînă – președintele CJ Argeș.

Dumitru Grecu: „Habar nu avem încotro ne îndreptăm”

De asemenea, consilierul județean Dumitru Grecu a solicitat CJ Argeș, încă din luna august, ca ADI Molivișu să furnizeze un plan de acțiune, pentru a se lua act atât de stadiul actual al proiectului, cât și de ce mai este nevoie pentru realizarea lui.

„În urmă cu vreo trei luni am cerut într-o ședință a Consiliului ca ADI Molivișu să facă un plan de acțiune. Nu am primit nimic. Nu am cerut pentru mine un raport, ci am cerut un program de activități al Asociației, în care este parte și Consiliul Județean, în care să se stabilească măsuri, termene și responsabili și să fie raportat stadiul de realizare al acestor măsuri în fiecare lună. Am cerut pentru Consiliul Județean pentru că s-au investit foarte mulți bani și trenăm în continuare fără să avem nici măcar un orizont, să știm către ce ne îndreptăm. Habar nu avem! (…) Trebuie făcut un raport cu tot ce s-a întâmplat până acum și un program de măsuri pentru care să răspunde cineva.”, ne-a precizat consilierul județean Dumitru Grecu.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea