Primăria Șuici - fruntașă la atragerea finanțărilor prin proiecte

Extinderea rețelei de canalizare  în satele Ianculești, Paltenu, Păuleni și cătunul Moșteni reprezintă principalul proiect pe care administrația din Șuici îl va depune spre finanțare în cadrul Programului „Anghel Saligny”.

Alte două proiecte vor fi depuse pe Programul Național de Redresare și Reziliență.

 

”Este vorba de 20 de km de rețea, ce va fi legată la stația de epurare existentă. În afară de canalizare, avem proiecte pentru modernizarea drumurilor - o parte depuse la Compania Națională de Investiții. Le vom retrage de aici, vom actualiza devizele și le vom depune tot pe „Anghel Saligny”. Pe PNRR, dorim să depunem un proiect pentru modernizarea iluminatului public, dar și pentru introducerea rețelei de gaze”, a declarat, pentru Viata Satului,  primarul Constantin Iatagan (foto).

Între timp, în localitate se lucrează la asfaltarea tronsoanelor din cadrul proiectului pentru care Primăria a obținut finanțare prin AFIR - fonduri europene. ”Sunt drumuri de interes local, tronsoane ce însumează 6,7 km. Pe o parte deja s-a turnat asfaltul, după cum toată lumea poate vedea. Suntem în grafic și bucuroși să putem finaliza această investiție care aduce multă bucurie și mulțumire cetățenilor. Continuăm și cu introducerea rețelei de apă curentă la Valea Calului, obiectiv realizat în proporție de 90%”,  spune edilul șef.

În procedură de licitație se află și drumul de la „Târsa-Plopu”, drum ce va fi modernizat cu fonduri europene, printr-un proiect finanțat prin Grupul de Acțiune Locală.

”Sper ca cele două programe de finanțare recent lansate să ne dea posibilitatea de a pune la punct infrastructura și, concomitent, de a atrage fonduri pentru domenii precum protecția mediului, digitalizarea, creșterea nivelului educațional și a condițiilor din sănătate, pentru a fi în pas cu dezvoltarea de la nivelul Uniunii Europene. Așa cu am demonstrat comunității și până acum, vom depune proiecte și vom întocmi documentații pe orice linie de finanțare. Cred că succesul ține foarte mult de perseverență”, a mai spus primarul din Șuici.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea