Cea de-a opta ediție a concursului „Bătălia Cărților” a ajuns la final

Cea de-a opta ediție a Concursului Național de Lectură Bătălia Cărților  s-a încheiat cu succes. Organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj concursul a avut ca  scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. S-a  derulat în perioada aprilie-octombrie 2021 și a cuprins două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani.

Astfel, prin acesta, au fost popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, s-a pus accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

 

Finala concursului „Bătălia cărţilor” s-a desfășurat online și a cuprins dezbaterea “Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii au susţinut cartea preferată.

Participanţii au avut de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o Fişă de lectură pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în Carnetul de lectură.

În urma numărării voturilor, au fost desemnate, pentru fiecare categorie de vârstă, „Cărţile anului”. Astfel, la categoria 11-13 ani, Cartea anului a fost desemnată Ethan, cel care a fost  de Ali Standish, iar la categoria 14-18 ani, „Arta visării” de Lucy Keating.

Marele câştigător la categoria de vârstă 11-13 ani, desemnat Cititorul anului a fost Bădiceanu Darian Nicolau, elev la Școala Gimnazială ”Ion Pillat”, iar Cea mai bună fişă de lectură i-a revenit elevei Trandafir Maria Teodora, elevă la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” Pitești,

La categoria adolescenți (14-18 ani), desemnată Cititoarea anului a fost Chițu Aura Andreea, elevă la Colegiul Național ”Alexandru Odobescu”, iar Cea mai bună fişă de lectură” i-a fost atribuită elevei  Toma Ioana Daria, de la Colegiul Național ”I.C. Brătianu”.

Toți elevii au fost premiați, însă premiul cel mare a constat în câte un dispozitiv mobil de comunicații tip TABLETĂ, acordat Cititorul anului desemnat pentru fiecare categorie: 11-13 ani și 14-18 ani.

Mihaela Penaru, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea