Era inevitabil! Liberalii argeșeni solicită demisia lui Adrian Miuțescu: ”Acuzațiile sunt grave”

# Este cerută și demisia lui Gelu Tofan, viceprimarul Piteștiului

Tabăra lui Radu Perianu cere demisia președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu, și a președintelui PNL Pitești, Gelu Tofan, după ce Direcția Națională Anticorupție a arătat că cei doi au calitatea de suspect într-un dosar penal care implică desfășurarea activității în instituții publice.

Demisia lui Miuțescu și Tofan este cerută într-un comunicat de presă semnat de mai mulți membri PNL Argeș: Radu Perianu, Dorin Voicu, Narcis Sofianu, Mihai Coteț, Dragoș Predescu, Popa Gabriel, Ștefan Ion Cosmin, Drăgușin Dumitru, Preda Vasile, Radu Doru, Smeu Constantin, Vasile Filip, Iulian Țecu, Sorin Fîlfănescu, George Năstase, Daniel Ghiță, Marius Găleteanu, Mihai Stoian, George Malacu, Horia Goncearu și Florin Postelnecu.

Iar lista semnatarilor crește de la o zi la alta!

„În urma apariției în spațiul public a informațiilor transmise oficial de către Direcția Națională Anticorupție, conform cărora actualul președinte al PNL Argeș are calitatea de suspect într-un dosar penal care implică desfășurarea activității în instituții publice, cerem ca Adrian Miuțescu să își semneze demisia de onoare.

Nu în ultimul rând, cerem demisia lui Adrian Miuțescu și pentru inutilitate și pentru prejudiciul de imagine și încredere adus PNL Argeș atâția ani. Adrian Miuțescu a pierdut ocazia să-și dea demisia de onoare pe care o ceream imediat după alegeri, când, din cauza acelorași decizii unilaterale și discreționare, a reușit contraperformanța să poziționeze PNL Argeș pe ultimele locuri la nivel național, în rândul filialelor liberale. Această demisie se impune cu atât mai mult cu cât Adrian Miuțescu nu-și mai reprezintă electoratul, retrăgându-se între timp din Grupul parlamentar al PNL, partid pe ale cărui liste a fost ales parlamentar. Demisia de onoare a devenit, acum, o demisie imperioasă, pe care o cerem cu toată responsabilitatea. Acuzațiile DNA sunt grave. Opt infracțiuni de folosire a influenței și autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Iar cât timp domnul Adrian Miuțescu refuză să demisioneze din PNL, aceste acuzații reprezintă o pată aruncată nedrept asupra partidului.

Deși există prezumția de nevinovăție până la o pronunțare definitivă a instanței, nu putem ignora faptul că în mass-media s-a scris și s-a vorbit în numeroase rânduri despre numirile cel puțin ciudate pe care conducerea PNL Argeș le-a făcut chiar și în instituții sensibile ale statului. De asemenea, mulți dintre membrii PNL Argeș și ai Organizației PNL Pitești și-au exprimat în numeroase rânduri, public sau în interiorul partidului, nemulțumirea cu privire la modul discreționar în care se făceau aceste numiri, scandaloase pe alocuri.

Noi, în calitate nu doar de membri ai PNL Argeș, ci și de cetățeni, înțelegem că acest comportament nu are nicio legătură cu politica pe care ar trebui să o facă un partid.

În același context în care se aduc grave prejudicii de imagine PNL Argeș, solicităm și demisia președintelui Organizației PNL Pitești, Gelu Tofan, urmărit de către procurorii DNA în același dosar cu Adrian Miuțescu, sub acuzația de folosire a influenței și autorității pentru obținerea de foloase necuvenite. Este de notorietate modul în care Gelu Tofan, prin presiuni, a ajuns viceprimar al Piteștiului, funcție pe care considerăm că nu o mai onorează”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea