S-a finalizat vânzarea celui mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România, la Rătești

Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, a finalizat vânzarea celui mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, aflat în Răteşti, judeţul Argeş, către Econergy şi Nofar Energy.

Portland Trust a fost asistat de avocaţii de la PeliPartners în această tranzacţie.

Parcul are o capacitate de producţie autorizată de peste 153 MW şi o suprafaţă totală estimată de peste 165 ha.

Parcul fotovoltaic din Rătești, Argeș vândut de Portland Trust Renewables 1 SRL a primit aviz tehnic de racordare (ATR) în data de 21 iulie 2020. Conform datelor Transelectrica, parcul va fi pus în funcțiune în 2022. El va fi racordat la rețeaua electrică de transport printr-o stație nouă cu nivelul de tensiune 220 kV la Rătești, aceasta urmând să fie legată la linia Bradu – Târgoviște.

 

Nofar Energy a fost înființată în Israel în 2011, fiind specializată în fotovoltaice și stocare. În decembrie 2020, compania și-a lansat IPO pe bursa de la Tel Aviv, la o valoare care a poziționat-o drept a treia cea mai mare companie de energie regenerabilă din Israel, din punct de vedere al valorii pieței.

Econergy este de asemenea o companie israeliană din sectorul energiei verzi. Compania derulează în prezent cea mai mare listare din sectorul energiei regenerabile și una dintre cele mai semnificative listări din Israel în 2021.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea