Primarul Gentea obligă un dezvoltator să dărâme blocul construit ilegal în Piteşti!

# Edilul, supărat pe angajaţii de la Urbanism, care nu-şi mută fundurile de pe scaune

Săptămâna trecută, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a dispus demolarea unui bloc construit ilegal, în zona Tancodrom, pe strada Nicolae Iorga. Dezvoltatorul Florian Construct Invest Concept SRL a ridicat un bloc de locuinţe colective, deşi solicitase primăriei o autorizaţie de construcţie pentru o locuinţă P+2+M. Asta se întâmpla în mandatul fostului primar Cornel Ionică, iar zilele trecute Gentea a văzut cu ochii lui cum s-a înălţat sub soare o mândreţe de bloc de locuinţe.

Construcţia nu e finalizată, dar nici mult nu mai dura până la final dacă administraţia locală nu era sesizată în acest caz. Primarul tună şi fulgeră la adresa angajaţilor de la Compartimentul de Urbanism care nu ies din birouri să facă muncă de teren, deşi le-a solicitat să răspundă pe zone, de construcţiile care se execută în Piteşti. Nu de puţine ori, presa a scris despre angajaţii Primăriei Piteşti. Mulţi dintre ei nici nu cunosc oraşul şi nici vorbă să presteze muncă de teren. Până să vină Gentea la primărie era plictiseală mare prin birouri. Noroc cu Facebook-ul care-i mai activa pe cei mai mulţi.

 

„Am avut o discuţie cu întreg compartimentul de Urbanism. Aşa cum ştiţi, mereu le-am cerut (am împărţit oraşul în patru zone) să ştie exact cine răspunde de zona respectivă.

Angajatul de la Urbanism care răspundea de această zonă (n.red: Tancodrom) mi-a confirmat că n-a trecut niciodată pe aici. Dacă veneau aşa cum le-am cerut, nu se ajungea în stadiul acesta. În viitor, fiecare va răspunde de modul cum a îndeplinit ceea ce i-am cerut.”, a declarat primarul Piteştiului.

Revenind la blocul care s-a construit fără autorizaţie, în zona Tancodrom, departe de vigilenţa administraţiei publice locale, Gentea a cerut ca dezvoltatorul „să aducă lucrările la faza aprobată în autorizaţia de construcţie”. Mai pe româneşte, constructorul trebuie să demoleze blocul.

„Văd că nu se respectă nicio autorizaţie de construcţie”

„Am primit o sesizare de la cineva din zonă care ne-a spus că aici se construieşte un bloc, cu un regim de înălţime mai mare decât cel stabilit în zonă. Am venit, am cerut autorizaţia. Firma Florian Construct Invest Concept SRL are autorizaţie dată pentru o locuinţă, parter + 2 etaje.

Încă din mandatul trecut am stabilit împreună cu dl. primar Ionică, la vremea aceea că dacă este vorba de o locuinţă familă sau de un duplex, nu este nevoie de PUD, ci doar de certificat de urbanism şi de autorizaţie de construcţie. Deci nu trecea prin Consiliul Local şi deci acest bloc nu a trecut prin Consiliul Local, tocmai pentru că cineva a scris acolo (n.red: în autorizaţia de construcţie) „locuinţă”. După cum vedeţi, locuinţa asta are parter + trei nivele şi demisol. Ce e sus nu este în niciun caz mansardă. N-are niciun fel de posibilitate de a avea spaţiu verde, platformă de gunoi, locuri de parcare. Deci una scrie pe autorizaţie, una scrie pe anunţul care este afişat aici, şi deci ce mi se pare cel mai grav este această denumire de locuinţă. De fapt este o clădire cu construcţii colective.

Am sistat lucrările, am făcut un proces verbal de constatare, amenda este între 10.000 şi 100.000 de lei şi bineînţeles, constructorul va trebui să aducă lucrările la faza aprobată. Adică să demoleze construcţia, dacă aşa scrie în autorizaţie şi cineva crede că îşi bate joc de noi... Văd că nu se respectă nicio autorizaţie de construcţie.”, a declarat edilul Cristian Gentea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea