Cât durează profețiile șefilor politici din Argeș

Puțin durează. Sau puțin și rar – pentru cunoscătorii din PSD Argeș. Liderii locali, dar și cei naționali ai PNL și PSD s-au înjurat copios, au jurat luptă eternă unul împotriva altuia. Și au promis – fiecare -  poporului român că se vor bate  până la ultimul strop de putere contra corupților din celălalt partid. Iar acum, deși mireasa este urâtă, se pune de un mariaj din interes. Corupțiile și corupții s-au unit, nu se mai aud blesteme și înjurături, se pregătește petrecerea de nuntă. Petrecere cu dar. Darul va fi plătit de poporul român,  de masă și dans se vor bucura politicienii. „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”, Ion Luca Caragiale în „O scrisoare pierdută”.

Se vede lumina mică de la capătul tunelului mare? Nu, nu se vede. Lumina nu mai este acolo, politicienii au reușit să o stingă...

 

Iată, mai jos, câteva profeții recente:

# 26 octombrie 2021 - Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș, mesaj pentru trântorul solemn de la Cotroceni: GHINION!

„În urma consultărilor interne, PSD Argeș a concluzionat că nu poate fi de acord niciodată să susțină incompetența, imbecilitatea, iresponsabilitatea și distrugerea României. Știu că sunt unii care spun acum că, de dragul României, ar trebui să intrăm la guvernare, dar PSD Argeș nu poate accepta să susținem această guvernare sau să intrăm la guvernare alături de oameni precum Iohannis, Cîțu și gașca lor de interlopi care controlează PNL. Nu am putea fi niciodată parteneri cu acești oameni care au decis ca milioane de români să fie văduviți de investiții, prin repartizarea ilegală a sumelor din rezerva națională aplaudacilor și susținătorilor acestei catastrofe naționale, Cîțu.

Nu putem accepta să adoptăm comportament de slugă perfectă la ordinele altora, pe care și l-au asumat acești indivizi care ar merita să primească fie un control medical de specialitate, fie unul de la Justiția independentă și profesionistă, dacă mai există în țara aceasta.

După ce a jucat la poker viețile românilor, personajul acela care trăiește în lumea lui s-a trezit părăsit chiar și de aplaudacii care până mai ieri îi ridicau ode mai hidoase ca cele înălțate acum mai bine de trei decenii și ceva marelui conducător. Disperat și violând din nou Constituția, încearcă în numele PNL un șpagat dizgrațios între acel PeeSeeDee pe care îl învinuia de orice se întâmpla în această țară și USR-ul care a contribuit masiv în această distrugere premeditată a României.

Cum își imaginează cineva că PSD Argeș ar putea fi de acord să uite tot și să meargă alături de acești cocoșați politici? Avem un singur mesaj pentru trântorul solemn de la Cotroceni: GHINION! PSD este cel mai mare partid din România, suntem gata să ne asumăm oricând guvernarea, avem soluțiile pregătite. Dar nu în orice condiții și nu alături de oricine, pentru că nu putem accepta doar să mimăm o guvernare”.

# 2 noiembrie 2021 - Ion Mînzînă: „PSD este cel mai mare partid și este gata oricând să își asume responsabilitatea guvernării, dar nu alături de oricine și nu în orice condiții”

„Nu avem cum să ne schimbăm opinia în privința guvernărilor PNL- USR. Situația dezastruoasă în care țara se află li se datorează 100%. Inclusiv cea sanitară. Nimeni nu se aștepta ca România să nu fie afectată de acest al patrulea val pandemic, dar cu siguranță efectele ar fi putut fi mult mai limitate. În rest, nici astăzi și nici mâine nu îi vom "spăla" pe cei care au fost în guvernele de dreapta. Nici pe cei din PNL și, cu siguranță, nici pe cei din USR!

În urma unei consultări interne, vom transmite conducerii naționale poziția PSD Argeș.

PS: Dacă este un adevărat general, și nu cel care a câștigat o bătălie pe care nu a dus-o, Nicolae Ciucă ar trebui să înțeleagă că nu poate conduce un guvern slugărind pe cei doi distrugători ai României, Cîțu și Iohannis”.

Din PSD, Simona Bucura Oprescu este cea care a avut, parțial, dreptate. Parțial...

# 11 octombrie 2021 - PSD își asumă total guvernarea, dar după anticipate!

„Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost adoptată, iar azi încep consultările cu partidele la Cotroceni pentru formarea unui nou Executiv.

PSD este pregătit să vină la guvernare, dar numai în fruntea unei majorități funcționale în Parlament.

În acest moment, nu se poate forma o majoritate funcțională în Parlament. Fosta majoritate a fost distrusă de scandalurile dintre PNL și USR, iar altă majoritate nu e posibilă.

Singura variantă viabilă este reîntoarcerea la popor, prin alegeri anticipate, care să genereze o majoritate legitimă.

Este însă nevoie de un guvern de tranziție, pentru că o clasă politică responsabilă nu poate declanșa alegeri anticipate în plină pandemie și în prag de iarnă cu facturi uriașe la energie.

Așa încât partidele sunt obligate să ajungă la un acord pentru instalarea unui Guvern de tranziție, până la primăvară care să fie format din specialiști din afara partidelor parlamentare”.

# 8 octombrie 2021 - Ion Mînzînă: „Guvernul nu este condus de Superman, ci de un gangster sinistru ”

...”Au fost unii care s-au grăbit să spună despre Florin Cîțu că este un om politic mort. S-au înșelat amarnic. Florin Cîțu nu este mort, în acest moment își joacă în continuare rolul de mafiot. Și nu, nu este nicio metaforă! Omul chiar este un gangster, în fruntea unei bande cu activități mafiote!

Cum altfel se poate caracteriza un personaj care, după ce a fost demis prin cel mai mare număr de voturi obținut de o moțiune de cenzură, folosește banii publici pentru a plăti voturile pe care le-a obținut la Congresul PNL? Și cum atlfel pot fi caracterizați acei primari care, șantajați sau mituiți, au acceptat să își pună în funcția de conducere a partidului lor un individ contra unor sume de bani?

...

Din acest motiv, PSD a depus o plângere penală pe numele lui Florin Cîțu! Nu este posibil să mai trecem cu vederea șantajul pe care parlamentari PNL l-au făcut la adresa unor parlamentari din alte partide pentru a nu vota moțiunea de cenzură promițându-le bani sau funcții! Nu este posibil să mai acceptăm ca banii publici, bani ai tuturor românilor, să fie folosiți doar în interes de gașcă al acestor indivizi! Dacă justiția chiar este independentă în România și în această țară chiar funcționează statul de drept, Cîțu ar trebui să se gândească la Palatul Victoria și la toate nenorocirile pe care le-a făcut doar dintr-o încăpere micuță și fără fereastră!”.

Ajunge cu înjurăturile locale. Cele naționale, în același registru

Ce ziceți de toate aceste înțelepciuni? Ce ziceți de toate aceste ”niciodată” care, brusc, s-au transformat în ”interesul național”? Cele două mari partide toxice se desființează ideologic. Voturile câștigate prin criticarea opușilor sunt acum tăvălite printr-un noroi politic spre ciolanul comun final. Mai este până la următoarele alegeri, se vor certa atunci pentru voturi noi, acum le aruncă pe cele vechi la veceu. La veceul din curte, pentru că mulți români încă au veceul în curte, unde nu trag apa, pentru că nu au apă. Dar au antenă satelit ca să îi asculte pe liderii politici cum mint cu nonșalanță, cu se înjură și se scuipă, apoi se pupă cu dragoste. O poveste de dragoste din interes așa cum a fost aproape întotdeauna în politica românească.

• Florin Cîțu, atac fulger la PSD (29 august 2021):„Unii vând iluzii și nu mă refer la contracandidatul meu, pe care trebuie să-l respectăm pentru mandatul său. Este nevoie de respect între noi, sunt destui care ne sabotează. Alții vând populism, demagogie și minciună. Da, mă refer la cel mai corupt și putred partid al României, PSD”.

• Florin Cîțu, președintele PNL (25 septembrie):  „Mulțumesc tuturor colegilor mei! Victoria de azi este a liberalilor! Din această seară, suntem un partid unit. Luptăm împotriva PSD, luptăm pentru România!”.

• Florin Cîțu: „Sunt singurul care s-a opus sistematic și vehement oricărei colaborări, de orice formă cu PSD. Niciodată nu voi face compromisuri. Mai ales când vine vorba despre PSD.”

Nici Marcel Ciolacu nu a rămas mai prejos. Declarații de acum, din toamnă:

• "Nouă luni v-ați bătut ca chiorii pentru șefia PNL. Și astăzi ați ajuns șef peste un hoit politic. PNL a ajuns să miroasă a PNȚCD. Dar asta e problema voastră!

• Problema noastră și a românilor este că ați distrus țara în lupta voastră absurdă pentru ciolan!

• Echipa câștigătoare este de fapt echipa ucigătoare!

• Guvernarea voastră a eșuat! Voi sunteți reprezentanții statului. Voi trebuia să aveți grijă de români. Voi ați eșuat! Tu – Florin Cîțu, ai eșuat big time!

• România eșuată este singurul proiect politic care va rămâne în urma guvernării PNL! În rest doar tristețe și dezolare! Să vă fie rușine !

• Ați scos România din Europa!

• Nu sunteți fantastic. Nu sunteți wow. Sunteți doar total rupt de realitate și de problemele oamenilor. Nu cu o sută de lei ca Ceaușescu o să vă salvați. Nu merge! Ați ajuns cel mai detestat om din România! Acasă!

• În România, dvs îi furați pe cei mai săraci dintre români!

• Acest Guvern a mințit, a furat și a distrus România!Acest Guvern a împrumutat miliarde de euro, dar în continuare românii suferă de foame și frig.

• Acest Guvern trebuie să plece AZI! Moțiunea PSD va trece cu un scor istoric! Florine, Superman, ai căzut în cap! Zboară acasă!".

 

Ludovic Orban, la sfârșitul săptămânii trecute, înainte de excluderea sa din PNL: „Avem un preşedinte de partid care a făcut praf coaliţia, a făcut praf partidul, L-a dus la 10-12 procente şi l-a făcut nefrecventabil.  Conducerea a hotărât să bată palma cu PSD, cu toate că PNL s-a comportat ca cel mai mare duşman al PSD.  Aceşti domni vor să propună excluderea mea din PNL. Vreau să mă delimitez categoric de toate deciziile aberante ale lui Iohannis, Cîţu, care au aruncat coaliţia în aer. Au preferat un amantlâc jenant cu PSD”.

Trebuie menționat că Adrian Miuțescu, încă președinte al PNL Argeș merge pe aceeași linie a discursului ca și fostul său șef, Orban.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, în emisiunea „Cap Limpede” de la Digi24, negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea Guvernului. CTP crede că această alianță este „între două partide care au un punct comun de mari dimensiuni, corupția” și a spus că „această cădere la pace între monștrii sacri ai corupției este ca înțelegerile între clanurile mafiote”.

Final trist. Câinii latră, alianța se naște. Din minciună, din politicieni fără onoare. Din facturile pe care, din ce în ce mai greu, le plătește poporul român!

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea