Părintele Arhiepiscop Calinic a aniversat 36 de ani de la hirotonia întru Arhiereu

În ziua de 17 noiembrie, acum 36 de ani, Părintele Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului a fost hirotonit și instalat ca arhiereu-vicar al Eparhiei Râmnicului și Argeșului, cu titlul de Argeșeanul și cu reședința la Mănăstirea Curtea de Argeș.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul Corbeni, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul argeșean a mulțumit Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru binecuvântările pogorâte asupra spațiului argeșean și muscelean, precum și clericilor, monahilor, monahiilor și credincioșilor, care au slujit în Via Domnului.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a fost hirotonit arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului la 17 noiembrie 1985, iar în data de 18 noiembrie 1990 a fost înscăunat ca episcop titular al Episcopiei Argeșului și Muscelului, reînființată la 12 februarie 1990.

În data de 26 septembrie 2009 a fost ridicat la demnitatea de Arhiepiscop în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea