Garda de Mediu Argeș continuă verificarea firmei care își desfășura activitatea ilegal în zona CET Sud

# Cetățenii nu au mai putut suporta poluarea și au sunat la autorități!

În urma sesizărilor din ultimele două luni primite din partea cetățenilor din cartierele Prundu, Craiovei și Războieni, legate de calitatea proastă a aerului, reprezentanții Primăriei Pitești, ai Poliției Locale și ai Gărzii de Mediu au efectuat săptămâna trecută verificări în zona CET Sud. Pe terenul proprietate a municipiului Pitești a fost identificată o activitate neautorizată efectuată de SC Extra V SRL din Avrig. S-a constatat că firma efectua decaparea cu flacără deschisă a unor conducte izolate cu membrană bituminoasă din smoală, aduse pe terenul CET Sud în scopul recondiționării pentru vânzare ulterioară către o firmă din Austria.

Garda de Mediu Argeș continuă cercetările în cauză. „Firma trebuie să vină marți, din nou, cu documente. Controlul este încă în desfășurare. Trebuie să analizăm să vedem dacă au documente din punct de vedere al protecției mediului, dacă le-au respectat...”, ne-a precizat Alexandru Vâjan, comisar șef la Garda de Mediu - Comisariatul Judeţean Argeş

Amintim că în cauză primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a dispus evacuarea firmei prestatoare ilegal pe domeniul public, amendarea acesteia de către Poliția Locală cu suma de 2000 de lei și achitarea taxei de ocupare a domeniului public începând cu 3 septembrie 2021 până în prezent, pentru suprafața afectată.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea