Simona Bucura, coiniţiator al unui proiect ce vizează tranformarea școlilor abandonate!

Nu de puţine ori, chiar primari din comunele din Argeş s-au plâns că le rămân şcolile în paragină, din pricina problemelor demografice, şi sunt legaţi de mâini şi de picioare, căci nu pot schimba destinaţia clădirilor, pentru a le reda comunităţii în alte scopuri. Deci clădirile nu mai funcţionau ca şcoli şi se degradau sub ochii autorităţilor locale, pentru că legea era alambicată. Acest lucru s-a schimbat, datorită unui proiect de lege, la care deputatul Simona Bucura-Oprescu a fost coiniţiator.

„Am fost coinițiator al acestui Proiect de Lege, care prevede completarea art.112 din Legea educaţiei naţionale și care a fost promulgat săptămâna aceasta.

 

De acum înainte schimbarea destinaţiei bazei materiale a instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, după primii trei ani calendaristici de la întreruperea activităţii didactice, prin Hotărâre de Consiliu Local, fără a mai fi necesar avizul conform al ministrului educaţiei naţionale.

Acest Proiect de Lege a avut raport și la Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, comisie al cărei președinte sunt.”, a anunţat Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD Argeş.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea