Arhiepiscopia Argeșului a pierdut procesul cu Primăria Topoloveni

# Miza – terenul din zona Verzea – fostul spital TBC

Victorie dublă a Primăriei Topoloveni, în fața Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru terenul situat în curtea fostului spital TBC. Atât Judecătoria Topoloveni cât și, recent, Tribunalul Argeș au dat dreptate Primăriei.

În vară, Judecătoria ”Respinge plângerea împotriva încheierii de reexaminare nr. 12725 din 04.11.2020, pronunţată în dosarul nr. 12725/2020 de pe rolul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş-Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Topoloveni, formulată de petenta Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, ca neîntemeiată.

Prezenta încheiere se comunică Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Topoloveni după rămânerea definitivă. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Topoloveni. Pronunţată, azi, 07.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii de către grefa instanţei.”

 

În toamnă, Tribunalul Respinge apelul (formulat de Arhiepiscopia Argeșului, nota redacției)  ca nefondat. Definitivă. Pronunțată azi, 09.11.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței.

Gheorghiță Boțârcă, primar: ”Nu pot eu să spun mai mult decât o instanță de judecată. Terenul a fost și este al localității, este destinat construirii unor așezăminte sociale.”

În vecinătate, Primăria Topoloveni are, în derulare, un proiect uriaș,  în valoare de 24,64 milioane de lei (puţin peste 5 milioane de euro), din care 98%, adică 24,14 milioane de lei, reprezintă finanţare nerambursabilă. Contribuția proprie este  numai de 2% din valoare, adică puţin sub 466.000 de lei.

Cu aceşti bani, se vor construi 82 de apartamente cu două camere, pentru familii tinere, şi 14 garsoniere şi se va moderniza şi infrastructura stradală din apropiere, în speţă străzile Livezilor şi cpt. Visarion Sachelarie, pe o lungime de 1,6 km.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşul Topoloveni, prin abordarea integrată a măsurilor de regenerare urbană.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea