Ionuț Popescu, fost consilier local la Pitești, este sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru delapidare

# Ar fi creat un prejudiciu estimat la peste 675.000 de lei # Primarul Cristian Gentea a depus plângere penală în acest caz

Ionuţ Popescu, fost economist la  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș (ADIA)  și fost consilier local la Pitești, a fost reţinut săptămâna trecută, pentru 24 de ore, de către poliţişti, într-un dosar de delapidare. În cele din urmă, față de acesta s-a luat măsura controlului judiciar. Conform anchetatorilor, Ionuț Popescu, în timp ce a avut calitatea de șef al departamentului economic în cadrul ADIA, și-ar fi însușit sume de bani din gestiunea asociaţiei, atât prin

retrageri de numerar, cât şi prin virarea unor sume de bani cu titlul de salarii, mai mari decât drepturile salariale cuvenite lunar. În acest fel, acesta ar fi cauzat un prejudiciu estimat la peste 675.000 de lei. În cauză continua cercetările.

 

„În ziua de 18 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare în forma continuată, și au reținut un bărbat de 40 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2014-2020, bărbatul în cauză, care avea calitatea de șef al departamentului economic al unei asociații de dezvoltare intercomunitară, reprezentativă la nivelul mai multor autorități locale din județul Argeș, și-ar fi însușit sume de bani din gestiunea asociaţiei, atât prin retrageri de numerar, cât şi prin virarea unor sume de bani cu titlul de salarii, mai mari decât drepturile salariale cuvenite lunar, astfel cauzând un prejudiciu estimat de peste 675.000 de lei”, arată IPJ Argeș.

Plângere penală făcută de primarul Cristian Gentea

În primăvara anului 2021, conducerea ADIA a făcut plângere penală împotriva fostului economist Ionuț Popescu. Plângerea a fost semnată de primarul Cristian Gentea, care are calitatea și de președinte al ADIA, de la sfârșitul anului trecut. Prejudiciul în cauză ar fi fost descoperit în urma unui audit dispus la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș de către primarul Gentea.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea