Informare ADI Molivișu: „Întârzierea birocratică creează impresia că proiectul nu evoluează”

A solicitat mere, dar a primit pere! Cam așa a decurs o cerere a consilierului județean Dumitru Grecu către administrația județeană privind proiectul Molivișu. După trei luni de așteptări, Consiliul Județean Argeș a pus la dispoziție, în sfârșit, lui Dumitru Grecu „ceva” despre Molivișu.

De fapt, planul de acțiune solicitat de consilierul județean s-a transformat peste noapte într-o simplă... informare despre stadiul proiectului și despre cum o să devină el „un obiectiv clar pe agenda de lucru a Consiliului Județean Argeș”.

 

 

„Eu am cerut cu totul altceva. Am cerut un plan de acțiune cu termene și responsabilități. Ceea ce am primit nu este ce voiam eu”, ne-a precizat Dumitru Grecu.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Molivișu, reprezentată prin președintele Gabriel Dică, a pus la dispoziție CJ Argeș o informare despre viitorul proiect. Precizăm că intertitlurile aparțin redactorului.

UAT Arefu a reușit să achite garanția de împădurire

„1. Pe 12 octombrie 2017 a fost obținut Certificatul de Urbanism în vederea realizării Planului Urbanistic Zonal și a obiectivului de investiție „Construire pârtie de schi Vidraru A1 și A2 – Ghițu Molivișu”

a) Din cauza procedurii de HG a scoaterii din fond forestier de 3,07 hectare finalizată în luna iunie 2021, valabilitatea certificatului de urbanism a expirat. În HG-ului de scoatere din fond forestier a parcelei de 3,07 hectare au fost impuse condiții. Printre aceste condiții a fost și cea de achitare integrală a sumei de 250.000 lei către Ocolul Silvic Vidraru (reprezentând garanția de împădurire), pe care UAT Arefu a trebuit să o achite. În documentația scoaterii depusă la minister, era prevăzut achitarea acestei sume pe mai mulți ani. UAT Arefu a întârziat să facă plata întrucât nu era prevăzut în bugetul local întreaga sumă, fiind nevoit să facă rost de suma integrală, realizarea de rectificare bugetară și mai apoi plata. Aceste proceduri au consumat timp și prin urmare UAT Arefu a achitat în luna octombrie 2021 suma necesară îndeplinirii condițiilor de finalizare a scoaterii din fond forestier. Fiind necesară includerea scoaterii din fond forestier în noul certificat de urbanism, se așteaptă finalizarea actualizării documentelor la OCPI pentru lotul cadastral supus scoaterii din fond forestier.

b)  După finalizarea procedurii de actualizare a documentelor la OCPI se va proceda la realizarea PUZ-ului, contractul fiind semnat, iar responsabil de implementare este UAT Arefu – uat-ul fiind proprietar pe terenul supus implementării proiectului.

c) După finalizarea PUZ-ului terenul este liber de sarcini și putem începe procedura de licitație pentru proiectare și execuție a proiectului „Construire pârtie de schi A1 și A2, Ghițu-Molivișu, Arefu, județul Argeș”.

Trebuie făcută o analiză cost-beneficiu pentru proiect

„2.  Imediat cum vor fi actualizate documentele la OCPI de către UAT Arefu, ADI Molivișu se va ocupa de actualizarea Studiului de Fezabilitate și se va realiza o analiză cost-beneficiu, aferentă proiectului Construire pârtie de schi Vidraru A1 și A2, Arefu, județul Argeș, necesară în eventualitatea eligibilității fondurilor europene”.

Fișa de proiect a fost depusă pentru accesarea de fonduri europene

„3. În paralel cu această procedură, ADI Molivișu a întocmit fișa de proiect și a depus-o în 23 septembrie 2021 pentru proiectul Construire pârtie de schi A1 și A2 Ghițu-Molivișu pentru accesarea fondurilor europene prin programul deschis în perioada 2021-2027 prin ADR SUD Muntenia – ADI Molivișu fiind eligibil pentru finanțare întrucât asociația nu are debite pe alte proiecte”.

Proiectul Molivișu este considerat un obiectiv clar pe agenda administrației județene

„4. Strategia de dezvoltare a Molivișului a fost inclusă în Strategia de dezvoltare a județului Argeș pentru perioada 2021-2027. Acest aspect s-a concretizat în urma ședinței cu această temă de la Consiliul Județean Argeș din luna octombrie 2021, astfel proiectul Molivișu devine un obiectiv clar pe agenda de lucru a Consiliului Județean Argeș. Din întârzierea birocratică se creează impresia că proiectul nu evoluează. Deși aparent se lasă impresia aceasta, ADI Molivișu este permanent ancorat în evoluția economică atât la nivel local, județean cât și național”, se arată în informarea semnată de Gabriel Dică, președintele ADI Molivișu.

A.V.

 


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea