Centrul Cultural Judeţean Argeş nu se mai desfiinţează! DEOCAMDATĂ...

# Pe 2 decembrie se decide soarta instituției

Proiectul de hotărâre care priveşte desființarea Centrului Cultural Județean Argeş a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei CJ.

Deocamdată, directoarea Araxi Negoşanu a scăpat ca prin minune de mazilire, dar s-a anunţat că proiectul va face obiectul unei şedinţe viitoare, când va fi reintrodus pe ordinea de zi. Până atunci sunt așteptate propuneri de organizare a instituției.

Această mutare surprinde, mai ales că însuşi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, a declarat că este necesară desfiinţarea instituţiei de cultură, din cauza cheltuielilor însemnate pe care le generează. Mînzînă a criticat frecvent apetenţa spre cultură a predecesorului său, Dan Manu, care a pompat bani grei în spectacole şi salarii frumuşele, pentru artişti şi directori

Revenind în zilele noastre, se pare că aleşii judeţeni ai PNL şi USR au cerut amânarea proiectului şi chiar au solicitat o dezbatere privind oportunitatea desfiinţării Centrului Cultural Județean Argeş. Unii consilieri doresc păstrarea instituţiei. De altfel, Comisia pentru Cultură din CJ a dat aviz negativ desfiinţării CCJ.

„Este un subiect sensibil, care a suscitat discuții mai mult sau mai puțin subiective. Lumea trebuie să înțeleagă că CJ Argeș nu mai poate să susțină la același nivel, nici financiar, nici calitativ, activitatea culturală pentru anul următor și am solicitat colegilor consilieri să vină cu soluții concrete. (...) Se așteaptă propuneri până pe 2 decembrie, urmând ca în viitoarea ședință să luăm o decizie în acest sens”, a precizat Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea