Mircea Drăghici rămâne în închisoare! Instanța i-a respins contestația la executarea pedepsei

 

Fostul deputat Mircea Drăghici rămâne în închisoare! Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins pe 22 noiembrie, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată împotriva sentinţei din data de 1 iulie 2021, în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în dosarul subvențiilor primite de la PSD. Drăghici trebuie să plătească și suma de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

 

Fostul parlamentar argeșean a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare pentru delapidare, într-un dosar în care este acuzat că a folosit subvenţiile primite de PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil. Drăghici a fost acuzat de procurorii DNA că, în calitate de trezorier al PSD, şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și achiziționa o casă.

 

Fostul deputat a apelat la toate căile posibile pentru a-și dovedi nevinovăția și pentru a fi repus în libertate. Până acum, fără succes! Săptămâna trecută, ÎCCJ i-a respins contestația în anulare.

„Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de condamnatul Drăghici Mircea Gheorghe împotriva deciziei nr. 227 din data de 1 iulie 2021, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 340/1/2021. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul condamnat, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 160 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă.”, se arată în decizia ÎCCJ.

Pe 16 decembrie, ultima şansă pentru a ieşi din închisoare

Pe lângă contestația în anulare, Mircea Drăghici a apelat și la recursul în casație, o cale extraordinară de atac, de anulare a hotărârii instanței. Pe 18 octombrie, ÎCCJ i-a admis în principiu cererea de recurs în casaţie. Astfel, s-a trimis cauza Completului de 5 Judecători - Penal 2, în vederea judecării recursului în casaţie declarat de inculpatul Mircea Gheorghe. Decizia instanței a rămas în pronunțare. Pe 16 decembrie, fostul parlamentar va afla dacă își va petrece sărbătorile de iarnă în familie sau dacă va rămâne după gratii.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea