ZERO LEI pentru Educaţie, la rectificarea bugetară!

Surprize-surprize! Ministerul Finanţelor alocă zero lei pentru Educaţie, la rectificarea bugetară. Potrivit Edupedu.ro, fişa de buget prevede mutarea a 117 milioane de lei de la două capitole, la cheltuielile de personal, dar fără niciun leu în plus. Din nou Educaţia rămâne cu mâna întinsă, din nou nevoile şcolii şi ale dascălilor sunt ignorate. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă minuni pentru 2022, dar cum educaţia, în România, e veşnic a cincea roată de la căruţă, nu se ştie ce bani va primi ministerul anul viitor.

La această rectificare bugetară, Cîmpeanu ceruse 160 de milioane de lei, motivând că nu sunt bani suficienţi pentru plata salariilor profesorilor.

 

La audierile din Parlament care au avut loc săptămâna trecută, Cîmpeanu a anunţat că va cere 4% din PIB pentru Educaţie, în 2022.

”Am asumat declaraţia de la Paris care îşi propune între 4 şi 6% din PIB, între 15%-18% din bugetul fiecărui stat. În mod evident, voi pleda pentru o alocare bugetară de cel puţin 4% încă din anul 2022, 4% din PIB”, a declarat ministrul, potrivit Stiripesurse.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea