Fost prefect de Argeș: „Conducerea PNL a ucis un partid istoric. Eu nu pot și nu vreau să fiu părtaș la această trădare”

Emanuel Soare, urcat de Miuțescu în aerul rarefiat al politicii, nu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat, cu căsnicia din interes dintre PSD și PNL. Domnule fost prefect, s-a mai întâmplat, nu trebuie să vă declarați șocat…

Emanuel Soare: ”În momentul în care am intrat în politică, nu am crezut nicio clipă că va veni ziua în care conducerea PNL va face o alianță cu PSD pentru a guverna România. Pur și simplu un astfel de scenariu nu era posibil, având în vedere că însăși existența pe scena politică a acestui partid este de a lupta împotriva partidelor de tipul PSD.

PNL există pentru a continua moștenirea Brătienilor și a liberalismului românesc, istoric. Așa am crezut, de aceea am intrat în politică. (…) Ceea ce a făcut conducerea PNL astăzi, alianța cu PSD, reprezintă o RUȘINE pentru liberalismul românesc, o trădare a cetățenilor României care i-au votat la ultimele patru runde de alegeri.

 

Există o singură soluție politică la această situație: demisia întregii conduceri a PNL, reprimirea lui Ludovic Orban în partid și organizarea unui nou congres extraordinar, noi alegeri, democratice, pentru o nouă conducere care să înceapă negocierile pentru refacerea coaliției de centru-dreapta. (…) Să ajungi să spui că alianța cu PSD este singura soluție pentru a depăși criza este o dovadă clară a incompetenței, a meschinăriei, a demagogiei, a imoralității politice și a eșecului gândirii și acțiunii actualei conduceri liberale.

Cu această mentalitate, conducerea PNL a ucis un partid istoric. Eu nu pot și nu vreau să fiu părtaș la această trădare.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea