Este vremea faptelor bune! Acoperișul casei unei bătrâne a fost renovat la Turculești (Călinești)

# Bătrâna, pe care vederea nu o mai ajută, l-a întrebat pe preotul satului: „de ce miroase a nou?!”

O nouă faptă - care ne pune pe gânduri - s-a petrecut în parohia de la Turculești (Călinești). Ne pune pe gânduri pentru că ne dăm seama că putem fi mai buni, că putem să ajutăm mai mult.

Un astfel de exemplu valorează, poate, mai greu decât fapta în sine. Vin Sărbătorile și, cu toții, ne putem schimba. Și să rămânem așa, mai buni…

Preot Cosmin Bologea: ”Dumnezeu caută întotdeauna mâini prin care să Își verse binecuvântările Sale. Tanti Ioana, ființa veșnică și plină de zâmbet din parohie, care a schimbat trei generații de preoți slujitori ai Bisericii din Turculești, e femeia care a tămâiat toți adormiții Parohiei dar și exemplu viu de om care prețuiește fiecare lucru mărunt și care își prețuiește casa ca fiind cel mai mare dar de la Dumnezeu. La prima vedere, o casă modestă, dar care se vrea înnoită de sărbători. Oameni cu suflet frumos s-au adunat și i-au făcut o bucurie. Am constatat ca nu dânsa are nevoie de noi, ci noi avem nevoie de Tanti Ioana. De ce? Ca să dobândim inimă milostivă... ca să dobândim simţământul împreună-pătimirii ....ca să faci Rai din ce ai...ca să simțim ajutorul Divin atunci când vrei să faci o faptă bună. Chiar dacă nu mai vede (din relatarea dânsei- a lăsat-o doar puțin vederea) măcar se bucură ca miroase a ceva nou în casă. Suntem împreună lucrători ai darurilor lui Dumnezeu. Mulțumim donatorilor și ostenitorilor care ne-au fost alături în acest proiect de schimbare a acoperișului.”.

Acțiunea continuă, în momentul de față, în interiorul locuinței, acolo unde este nevoie de reparații.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea