Garda de Mediu Argeș – amenzi de 80.000 de lei pentru firma care își desfășura activitatea ilegal în zona CET Sud

Zeci de sesizări, atât pe rețelele de socializare, cât și pe la instituții, au fost făcute de piteșteni, după ce nu au mai suportat calitatea proastă a aerului din municipiu. În urma sesizărilor, autoritățile competente au făcut verificări și au descoperit nereguli.

În luna noiembrie, în zona CET Sud, pe terenul proprietate a municipiului Pitești a fost identificată o activitate neautorizată efectuată de SC Extra V SRL din Avrig. S-a constatat că firma efectua decaparea cu flacără deschisă a unor conducte izolate cu membrană bituminoasă din smoală, aduse pe terenul CET Sud în scopul recondiționării pentru vânzare ulterioară către o firmă din Austria.

În urma cercetărilor în cauză a curs cu amenzi din partea Gărzii de Mediu Argeș. Pentru activitățile desfășurate, firma din Avrig a fost amendată cu 80.000 de lei și a fost nevoită să ecologizeze zona afectată. „S-a încheiat verificarea și firma a fost sancționată pentru activitățile desfășurate pe amplasamentul respectiv. Pentru activitățile desfășurate s-au dat sancțiuni în cuantum total de 80.000 de lei”, a precizat Alexandru Vâjan, comisar șef la Garda de Mediu - Comisariatul Judeţean Argeş.

Amintim că Primăria Pitești a dispus evacuarea firmei prestatoare ilegal pe domeniul public, amendarea acesteia de către Poliția Locală cu suma de 2.000 de lei și achitarea taxei de ocupare a domeniului public pentru suprafața afectată.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea