Roşul pesedist de pe mandatul lui Pendiuc se decolorează pe zi ce trece

Se ştie că primarul Tudor Pendiuc nu are o preocupare majoră pentru trandafiri, nici măcar pentru aceia care flutură pe steagurile pesediste, el fiind mai degrabă un mare iubitor de lalele.  Urmare a acestei neglijenţe, bieţii trandafiraşi electorali din cabinetul domnului preşedinte executiv PSD Argeş, alias primarul nostru cel de toate zilele, şi-au cam lepădat petalele, aşa cum s-a lepădat Petru în noaptea arestării lui Iisus. Aşa se face că din foştii trandafiraşi, nu au mai rămas decât nişte spini incomozi, pe care primarul se vede obligat să îi suporte sub formă de coroană electorală
Şi cândva el îşi va arunca de pe cap coroana de spini şi va pleca în lume să îşi găsească alt Dumnezeu la care să se închine şi căruia să îi facă chip cioplit în pavele.

Primarul Tudor Pendiuc spune că protestele din centrul Piteştiului au deteriorat serios pavelele. Acestea vor trebui schimbate, dar încă nu se ştie ce culoare...va avea!

Miercuri, în cadrul conferinţei de presă săptămânale susţinută de primarul Tudor Pendiuc, am putut constata încă o dată atitudinea evazivă, ca să nu zicem duplicitară- dar, na, că am zis-o!- de care dă dovadă edilul nostru şef vizavi de evenimentele sociale la care, de bine, de rău, şi oraşul nostru participă.
Este vorba despre protestele stradale din Piaţa Vasile Milea, proteste care durează deja de o săptămână.
Întrebat fiind dacă Primăria s-a gândit să pună la dispoziţia protestatrilor un ceai cald sau orice altceva care să le facă şederea cât mai suportabilă pe timpul orelor reci de seară, onor primarul nostru a întrebat mai revoltat decât ăi mai revoltaţi dintre revoltaţii străzii: „Ce ai, domne, cu mine?”
Cu dumneavoastră, personal, nu am nimic, dom’ primar!
În afară de faptul că de douăzeci de ani îmi sunteţi primar, mie şi tuturor celorlalţi piteşteni, nu am nici un alt interes în ceea ce vă priveşte.
Socotesc însă că tocmai în sensul în care sunteţi primar şi datorită piteştenilor care protestează de o săptămână în centrul Piteştiului, era de datoria dumneavoastră, cel puţin morală, să vă exprimaţi o minimă solidaritate umană cu cei care îşi exprimă o nemulţumire pe care, în repetate rânduri, aţi lăsat impresia că o împărtăşiţi la rândul dumneavoastră.

Primarul „apolitic” Tudor Pendiuc este dependent de toate partidele. Medicii spun că dacă nu şi-ar lua doza zilnică din fiecare, ar intra în sevraj

Ca să spunem lucrurilor pe nume, eschiva dumneavoastră din aceste zile demonstrează încă o dată, dacă era nevoie, o evidentă duplicitate politică.
Atunci când interesul dumneavoastră electoral o cere, nu ezitaţi să împărţiţi sarmale sau focuri de artificii sau sticle de şampanie, în fumurile şi aburii cărora cetăţenii vă privesc ca pe unul dintre ai lor.
Aţi argumentat neimplicarea dumneavoastră ca pe un refuz de a politiza protestele din stradă din ultimele zile.
Dar tocmai prin această afirmaţie şi prin acest gest aţi dovedit că sunteţi aservit politic.
Nu de comentariile cetăţenilor vă temeţi, întrucât, aşa cum aţi spus în repetate rânduri, la Primărie nu faceţi politică de partid, ci politica cetăţeanului.
În situaţia în care partidul din care faceţi parte a decis să se implice activ în protestele de stradă, dumneavoastră continuaţi să staţi deoparte, de teamă de a nu vă pune rău cu partidul aflat la guvernare, adică cu cei care ar putea să vă incomodeze campania electorală de anul acesta.
Însă ignoraţi, la fel ca oricare politician anchilozat în scaunul de conducere, că protestele care azi au ţintă actuala guvernare, mâine ar putea să vă vizeze şi pe dumneavoastră. Nu spun că lumea se va aduna în faţa Primăriei pentru a-şi exprima nemulţumirea, cu toate că au fost şi astfel de momente.
Dar protestul or s-ar putea să fie mult mai vehement în cabinele de vot decât în stradă.
Remus Ştefan

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea