Streinu-Cercel: „Anul 2022 va aduce un alt val epidemic şi asta tot din cauza noastră”

Argeșul iese din valul patru COVID, scade presiunea pe spitale, iar oamenii tind să se relaxaze mai mult decât prevede pandemia. La fel se întâmplă în întreaga țară, iar apropierea sărbătorilor de iarnă ne duce într-o zonă de confort, care ar putea să ne coste după 1 ianuarie 2022. Medicul Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, atrage atenția asupra faptului că valul cinci al pandemiei nu iartă și nu va ocoli România.

„Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem.

 

De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie.

Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp”, a spus medicul Streinu-Cercel, potrivit Digi24.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea