Delegație din Pitești... la Pitești, de Ziua Națională

Ziua Națională a României a fost, în acest an, sărbătorită într-un mod inedit de către municipalitatea piteșteană, prin prezența delegației venită în vizită, cu acest prilej deosebit, din Republica Moldova. Piteștenii de peste Prut, reprezentanți ai unei localități din comuna Beștemac, raionul Leova, care are același toponim cu al orașului nostru – Pitești, au participat atât la ceremonia militară a depunerii de coroane la Cimitirul Eroilor urmată de parada militară din Piața „Vasile Milea”, cât și la întâlnirea cu executivul Primăriei Pitești, alături de reprezentanți ai presei locale.

Oaspeții piteștenilor din Argeș, primarul Vasile Moraru și deputatul Chiril Moțpan,  alături de primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, au împărțit stegulețe tricolore trecătorilor, pe zona centrală, ca gest simbolic de fraternitate în această zi de celebrare a Marii Uniri.

 

Întreaga delegație, din care face parte și ansamblul folcloric „Țărăncuța” – cei care au încântat publicul prezent la spectacolul susținut la Filarmonica Pitești în seara de Sfântul Andrei – a fost așteptată cu pâine și sare, după datină, la intrarea în primărie. Conferința de presă ce a urmat a fost ocazia potrivită pentru a împărtăși impresii și informații despre cele două localități cu același nume, precum și idei pentru proiecte viitoare comune.

Sentimentul de apartenență la același neam, prin istoria, credința și limba maternă, a fost exprimat, în cuvinte calde, de către cei care au luat cuvântul, schimbul de experiență cultural fiind un prim pas pentru construirea unei legături trainice între cele două comunități care împărtășesc și același nume: Pitești! Oaspeții s-au arătat încântați de găzduire, de locurile frumoase pe care orașul și județul nostru le oferă vizitatorilor, dar și de oamenii pe care i-au cunoscut și care s-au bucurat de experiența întâlnirii cu frații moldoveni.

Delegația a fost reprezentată și la ceremoniile oficiale desfășurate la Mioveni, cu prilejul Zilei Naționale, sărbătoare care va avea, de acum înainte, pentru piteșteni, încă o semnificație aparte: cunoașterea unui Pitești mai mic, dar cu aceeași inimă românească!


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea