Cinci unități sanitare din Argeș - amenzi de 73.000 de lei. Vezi ce nereguli au fost constatate

În primele unsprezece luni ale anului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeș a fost solicitat pentru a interveni la 14.791 evenimente (dintre care 5.740 acţiuni privind situaţiile de urgenţă din competenţă și 9.051 acţiuni SMURD).

În urma acestor intervenții s-a constatat că 136 dintre ele au fost alerte false. În ceea ce privește Inspecţia de Prevenire au fost verificate 117 avize de securitate la incendiu și 64 autorizaţii de securitate la incendiu. Au fost executate un număr de  1131 controale/inspectii/verificari, din care:

- 105 la localităţi din care 50 controale inopinate ( fenomene meteo periculoase);

- 23 la Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență;

- 542  la operatori economici dintre care 93 controale  inopinate (unitati alimentatie publica);

- 12 inspecții SEVESO

- 28  audituri de supraveghere;

- 378  la instituţii dintre care 32 controale inopinate (unități: sănătate, cult)

- 12  la construcţii hidrotehnice;

- 26 controale la obiective de investitii.

- 5 operatori economici sursă risc (chimic).

 

Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie au fost amendate cu 20.000 de lei

În atenția ISU Argeș au fost și unitățile spitalicești din județ. Au fost constatate nereguli la Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul municipal Câmpulung, Centrul medical ambulatoriu-SC Dr. Luca SRL Pitești, Spitalul  Sf. Nicolae Pitești.

„În anul 2021 s-au desfăşurat 33 controale la unități sanitare, fiind constatate un număr de 234 deficienţe, din care 20 au fost soluţionate şi 159 sancţionate cu: 132 avertismente si  27 de amenzi contraventionale în cuantum total de 73 000 lei.  Dintre acestea au fost aplicate la nivelul unităților sanitare: 2 amenzi contravenționale în cuantum total de 20.000 lei pentru necostituirea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență (Spitalul de Pediatrie Pitești, Spitalul Județean de Urgență Pitești)  și  3 amenzi contravenționale în cuantum total de 30.000 lei pentru neobtinerea autorizației de securitate la incendiu pentru clădirile puse în funcțiune nou construite sau/și  la care s-au realizat compartimentări/ extinderi (Spitalul municipal Câmpulung, Centrul medical ambulatoriu-SC Dr. Luca SRL Pitești, Spitalul  Sf. Nicolae Pitești)”, arată ISU Argeș.

Menționăm că începând cu luna octombrie 2021, personalul ISU Argeș, din cadrul structurilor de intervenție, execută zilnic recunoașteri la secțiile ATI din spitale, neregulile constatate fiind aduse la cunoștință spitalelor din 24 în 24 de ore.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea