Constantin Nicolescu: „Nu suntem pregătiţi în România, ca democraţie, să ai două mandate, să fii atât la putere, opt ani. Nu avem încă experienţa asta”

# Cu toate astea, Constantin Nicolescu a stat şapte ani la conducerea PSD, opt ani la conducerea CJ Argeş şi douăzeci şi doi la conducerea judeţului! Săptămâna trecută, la conferinţa organizată de CJ Argeş, Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi al PSD Argeş, a făcut o declaraţie mai mult decât şocantă. Acesta a explicat că oamenii s-au săturat de actuala conducere şi că nu e normal să stai la putere mai mult de un mandat, 8 ani înseamnă foarte mult. „Nu suntem pregătiţi în România, ca democraţie, să ai două mandate, să fii atât la putere, 8 ani. Nu avem încă experienţa asta”, spune domnul care deţine două funcţii de preşedinte de şapte, respectiv opt ani. Sunt şocată de ceea ce spune preşedintele PSD. Am crezut că m-a lăsat pe mine memoria şi Constantin Nicolescu nu a stat în nicio funcţie mai mult de un mandat, dar bineînţeles că m-am înşelat şi aceasta nu era decât o declaraţie politică. CV-ul preşedintelui Nicolescu demonstrează contrariul şi anume că trebuie să conduci minim două mandate, dacă nu chiar trei.

Constantin Nicolescu este preşedinte al PSD Argeş din 2005

Din aprilie 2005 Constantin Nicolescu ocupă funcţia de preşedinte al  PSD Argeş. La un calcul scurt, acesta a stat la conducerea partidului mai mult de un mandat, aproape două, şi anume 7 ani. Nu vreau să insinuez nimic, şi poate că domnul preşedinte nu se referea la o astfel de funcţie, iar democraţia în PSD funcţionează altfel şi experienţa este la ea acasă la partidul pe care dumnealui îl conduce cu mână de fier de şapte ani.

Din iunie 2004 funcţia de preşedinte al CJ Argeş este ocupată de Constantin Nicolescu

Tot din CV-ul lui Constantin Nicolescu ne-am informat. Ei bine, acesta este preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş din luna iunie 2004. Două mandate la putere domnule preşedinte, adică fix 8 ani! Acum suntem pregătiti, ca democraţie? Funcţia de preşedinte al CJ nu este tot o funcţie de conducere? Nu înseamnă că staţi la putere 8 ani? Din acest punct de vedere nu mai este valabilă treaba cu experienţa şi cu democraţia?

Să ai două mandate e mult, dar nu şi pentru Constantin Nicolescu

Am arătat cum înseamnă două mandate prea mult, doar pentru o anumită putere, sau pentru anumiţi oameni. Constantin Nicolescu nu intră în această categorie de conducători, având parte de un tratament special deoarece este dublu preşedinte.
La final îmi permit să fac şi unele presupuneri referitoare la declaraţia dată de domnul preşedinte:
1. Constantin Nicolescu se retrage din viaţa politică şi nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al CJ şi PSD Argeş, întrucât 8 ani la putere înseamnă foarte mult şi nu suntem pregătiţi, democratic vorbind.
2. 8 ani la conducere e mult doar pentru adversarii politici, iar la PSD, respectiv CJ, nici 12 ani nu înseamnă mult. Aici, tot democratic vorbind, suntem pregătiţi, noi argeşenii, întrucât suntem o rasă mai aparte decât restul românilor, dacă ţinem cont de faptul că la conducerea judeţului este PSD-ul de 22 de ani şi nu e mult deloc.
3. Constantin Nicolescu se bazează pe faptul că ne mai lasă memoria, dar ne şi jigneşte orice urmă de inteligenţă, crezând că toată lumea stă cu gura căscată la dânsul şi înghite tot ce i se spune, fără a trece prin filtrul minţii informaţiile care vin din partea dumnealui. Nu toţi suntem angajaţi ai Consiliului Judeţean sau membri PSD, deci avem dreptul la opinie, chiar dacă este alta decât cea indusă de domnia sa.
4. Poate că acest cumul de funcţii de preşedinte îţi permite să ai mai mult de 8 ani la conducere. Dacă ai două funcţii de preşedinte în aceeaşi perioadă, ai dezlegare şi poţi avea câte mandate poţi duce, iar aici vorbim de experienţă, nu glumă.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea