Lipsa prefectului Davidescu de la Raliul Argeşului: „A fost şi o chestiune intenţionată sau dirijată de undeva din culise”

L-am luat la întrebări pe prefectul Gheorghe Davidescu. Voiam să ştim cum se descurcă cu subprefectul maghiar, pe de-o parte, iar pe de altă parte eram curioşi să aflăm cine i-a pus beţe în roate de n-a ajuns pe Transfăgărăşan, la Raliul Argeşului. Răspunsurile sunt dintre cele mai savuroase.

Avem un subprefect de etnie maghiară care nu are experienţă în administraţie şi care nu cunoaşte nici Argeşul. Cum vă veţi descurca în această situaţie? Vă întreb asta pentru că aţi declarat de curând că fostul subprefect Adrian Lazăr nu muncea aşa cum ar fi trebuit şi aţi fost nevoit să munciţi dumneavoastră în locul lui.
- Vreau să lămurim lucrurile din capul locului. Eu o să muncesc atât cât îmi revine din fişa postului. Nu am reproşat fostului subprefect că nu a muncit suficient. Am făcut o remarcă de altă manieră. Am spus că, prin fişa postului, avea la dispoziţie toate posibilităţile să coordoneze instituţiile publice deconcentrate din judeţ. Chiar am auzit reproşuri de la dumnealui, că am făcut astfel de aprecieri. Îmi pare rău că trebuie să-i transmit oficial printr-un organ de presă că sunt dezamăgit de asemenea afirmaţii. Eu am crezut că dumnealui, ca şi fost membru al unui partid democrat liberal a înţeles ce înseamnă descentralizare, ce înseamnă autonomie locală. N-am ştiut că trebuie să fac pe şeful cu dumnealui şi că trebuie să-i trasez sarcini, în afară de cele conferite de fişa postului. Dumnealui a lucrat în privat şi nu ştie ce înseamnă o fişă a postului. N-aş vrea să creadă cineva că-l laud pe domnul Kalman, dar trebuie să vă spun, cu sinceritate, că sunt plăcut impresionat de modul în care şi-a început activitatea. Probabil că o parte dintre inspectorii şi juriştii din Prefectură o să aibă reproşuri la ritmul şi modul în care dânsul a înţeles să preia aceste prerogative ale funcţiei, dar aşa cum spuneam colegilor, chiar dacă vor veni să se plângă la mine, niciodată n-o să fiu de partea leneşilor.

Adică domnul subprefect are un ritm de lucru alert?
- Da. A vizitat aproape toate instituţiile deconcentrate. E firesc, dumnealui nefiind locuitor al judeţului a avut şi acest handicap şi atunci trebuie să şi-l îndrepte.

Deci nu trebuie să ne temem de noul subprefect?
- În niciun caz. Ceea ce nu înţeleg eu e atitudinea politicienilor care critică venirea la Prefectură a domnului Zoltan Kalman, iar cei pe care nu-i înţeleg sunt liberalii. PDL-ul a invitat PNL la guvernare. Nu o dată, de mai multe ori, şi cu fiecare ocazie, inclusiv acum o lună şi jumătate preşedintele a reiterat această invitaţie. Atâta timp cât le e teamă, sau consideră că n-au oameni sau nu le convine programul de guvernare, de ce comentează? Noi a trebuit să facem un guvern cu cineva şi am făcut guvern cu UDMR pentru că ai nevoie de o majoritate în Parlament. Mai departe sunt lucruri care se negociază, nu sunt eu vinovat şi nici de felicitat că avem un subprefect maghiar în Argeş.

Apropo de politică. De ce n-aţi fost invitat la Raliul Argeşului? A fost o greşeală sau a fost o chestiune dirijată de la Consiliul Judeţean? Vă întreb asta pentru că aţi declarat că evenimentul a fost o acţiune marca PSD. 
- Hai s-o ducem undeva la jumătate. Cred că jumătate din fiecare pentru că în momentul în care ar fi fost o greşeală, eu nu cred că cineva din conducerea judeţului nu ar fi sesizat. Este o chestiune de protocol care trebuie să se întâmple şi atunci organizatorul, indiferent că-l cheamă Popescu, Nicolescu sau Davidescu are nişte obligaţii de protocol, pe care le conferă regulile de protocol. Chiar dacă n-aş fi eu simpatic cuiva, în plan politic sau administrativ, atâta timp cât ocup această funcţie sunt invitat în această calitate. Organizatorul a ştiut să ceară avizul Instituţiei Prefectului pentru desfăşurarea acestui Raliu, deci ştia ceea ce are de făcut. Eu am dat acest aviz înaintea Primăriei Piteşti şi a Consiliului Judeţean Argeş. Atunci, daţi-mi voie să cred că a fost şi o chestiune intenţionată sau dirijată de undeva din culise.

Cum a fost posibilă asfaltarea Transfăgărăşanului într-o săptămână?
- Ştiu cum a fost posibilă, de asta am şi intervenit. Această asfaltare s-a datorat acestui Guvern care din păcate este hulit din toate părţile. Ministrul Berceanu a reuşit să reabiliteze acest drum, care n-a mai fost reabilitat de 20 de ani. A înţeles importanţa acestui Raliu, a înţeles că este momentul ca aceasta capodoperă pe care eu am comparat-o, cu niciun fel de teamă, cu Marele zid chinezesc, să fie dată în folosinţă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea