Se modifică Constituția?! PNL-ul vrea ca tinerii să voteze de la 16 ani, iar PSD ar propune să cheme morții la vot!

După ce au epuizat toate subiectele de mare interes pentru populație, PNL și PSD trec la probleme mult mai importante. Cum ar fi, modificarea Constituției. Deja trăim bine și visăm la 1 ianuarie 2022 când vor crește alocațiile, pensiile, salariul minim, prețurile și facturile, mulțumită programului de guvernare care până acum ne pare praf în ochi, dar pe care-l vom rumega un an întreg, în calitate de milogi. Deci, trecem la treburi mai serioase, gen modificarea Constituției României, că de mâncat ne-am săturat...

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat încă de la instalare că are în vedere modificarea Constituției. Iar șeful PNL, Florin Cîțu, ne-a spus, senin ca o zi de primăvară, că în U.E tinerii pot vota de la 16 ani, deci de ce nu s-ar putea vota și în România, modificând astfel Constituția.

 

”Am avut o discuţie în Biroul Executiv, vreau să avem, în primul rând, o discuţie în partid, să vedem noi care sunt priorităţile. Este adevărat, avem o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce să modificăm.

Până nu avem în PNL o discuţie clară, despre ce ne dorim de la această modificare, nu aş vrea să intru în detalii, dar sunt multe lucruri. Vedem în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani”, a spus Florin Cîțu, potrivit presei centrale.

Cu PSD la guvernare, PNL-ul presimte că-și va rupe gâtul. Să nu uităm de USL-ul de pe vremea lui Crin Antonescu și depre cum au divorțat liberalii de social-democrați. A fost scandal la partaj, deci nu ne așteptăm ca de data asta „mariajul” să fie mai fericit. Deci, pentru a mai lua măcar 15% la alegerile viitoare, PNL-ul se bazează pe tineri și cere scăderea vârstei de vot până la 16 ani. Vor vota și liceeni care, tineri fiind, e puțin probabil să aibă afinități politice de stânga. Deci ar putea aduce voturi bune în coșul liberalilor.

Ca să nu rămână mai prejos, adică și ieșiți de la guvernare și cu votanții luați, PSD ar putea rupe gura târgului cu o propunere prin care să-și activeze electoratul din lumea de dincolo. Cu tot respectul pentru cei adormiți, social-democrații sunt în stare să cheme morții la urne, cum s-a întâmplat și cu alte ocazii, dovedite cu acte. Rămâne doar ca Marcel Ciolacu să găsească temeiul legal pentru ca persoanele decedate să poată vota, eventual cu mâna urmașilor. Pare caterincă? Credeți-ne, pentru ciolan, partidele sunt în stare de orice, plus c-au dovedit și în alte ocazii că morții lor pot vota discret, chiar în secțiile de vot unde ar fi votat și dacă ar fi trăit.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea