A treia oară când a luat cuvântul în Camera Deputaților. Adrian Miuțescu a vorbit parlamentarilor despre dosarul de la DNA

# Liderul AUR i-a luat apărarea parlamentarului argeșean: „A fost cercetat pentru că a dat votul greşit în congresul partidului”

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a încuviinţat percheziţia în cazul lui Adrian Miuţescu. Dintre deputații argeșeni doar doi au absentat la votul privind  cererea ministrului justiţiei de încuviinţare a percheziţiei. A lipsit de la ședința Camerei Depuților, din 6 decembrie, Daniel Constantin, fostul coleg de partid al lui Adrian Miuțescu, și parlamentarul PSD Nicolae Pavelescu. Nu se știe exact cum au votat deputații argeșeni pentru că votul a fost secret, cert este că s-au înregistrat în total 227 voturi ”pentru”, 23 ”contra” și 9 ”abțineri”.

Miuțescu a apelat la serviciile avocatului angajat și de AAAS, fosta instituție pe care a condus-o

Adrian Miuțescu, fostul președinte al PNL Argeș, a luat cuvântul în Camera Deputaților, susținând că este nevinovat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc. Anterior, în data de 25 noiembrie 2021, acesta chiar a depus la Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități din Parlament o cerere de amânare privind analiza solicitării formulate de ministrul interimar al justiției având ca obiect percheziția informatică a datelor din telefonul proprietate personală într-o cercetare judiciară. Motivul invocat a fost studierea dosarului în cauză în prezența unui avocat și formularea de apărări competente față de solicitarea Direcției Naționale Anticorupție. Precizăm că Miuțescu, conform informațiilor publicate pe site-ul Camerei Deputaților, l-a angajat ca avocat pe Daniel Ivășcanu. De altfel, acesta este unul dintre avocații angajați și de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului de-a lungul ultimilor ani, instituție care a fost condusă și de Adrian Miuțescu în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2021.

Miuțescu: „Nu mă simt vinovat în niciun fel”

În cele din urmă, în ședința Camerei Deputaților, Miuțescu a precizat că, pentru prestigiul Parlamentului, colegii săi ar trebui să voteze pentru ridicarea imunităţii sale.

„Am venit să vă spun că sunt aici pentru că nu vreau să fiu pus în situaţia, ca în alte cazuri, să se spună că m-am ascuns în spatele imunităţii parlamentare pentru a opri, să zicem, o cercetare sau o solicitare a Parchetului General. Deci, din acest punct de vedere n-am venit aici ca să spun să votaţi împotrivă. Am venit, în schimb, să vă spun că eu consider că ceea ce este prezentat în referatul respectiv - nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit nici influenţa, nici autoritatea pentru a obţine foloase pentru mine sau pentru alte persoane -, şi, în acelaşi timp, pot să spun că toate aceste lucruri se bazează pe nişte discuţii purtate. Am constatat acum, când am văzut acest referat, că mi s-au ascultat telefoanele din aprilie 2021 şi că aceste discuţii, care sunt nişte discuţii colegiale, politice, nu fac altceva decât să ne pună, de multe ori, pe toţi în situaţia de a purta aceste discuţii şi a fi într-o ipostază de acest gen. Deci, pentru a păstra prestigiul Parlamentului, eu cred că trebuie să votaţi pentru. Şi vreau să vă mai spun ceva. În momentul în care mi s-a luat acest telefon, eu l-am predat pentru că am considerat că nu am nimic de ascuns, deşi la momentul respectiv puteam să mă ascund în spatele faptului că nu mi se putea face o percheziţie corporală. Deci, din acest punct de vedere, am predat acest telefon, deşi puteam să spun că nu-l predau, pentru că eu am considerat că nu am nimic de ascuns. Sigur, dacă ne căutăm la toţi, putem găsi discuţii şi putem găsi pentru orice, şi lucruri de familie, şi altceva. Însă am fost şi sunt un om corect, am fost şi sunt un om corect toată viaţa mea, am fost preşedinte de filială a Partidului Naţional Liberal, filiala Argeş, ales de cinci ori de către conferinţele judeţene care au fost alese în ultimii 31 de ani, în filiala Argeş. Acum două săptămâni mi-am dat demisia din Partidul Naţional Liberal pentru că, de asemenea, toate aceste lucruri n-am considerat că este bine să afecteze nici partidul, nici asta... şi ăsta este motivul pentru care am venit să vă spun aceste cuvinte şi să vă spun că sper ca justiţia să-şi facă într-adevăr treaba, în aşa fel încât să fie o justiţie corectă în tot ceea ce se întâmplă şi în tot ceea ce va urma.”, a declarat Miuţescu, în plenul Camerei Deputaţilor.

George Simion a sărit în apărarea lui Miuțescu

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, i-a luat apărarea lui Adrian Miuțescu, susţinând că nu este normal ca “justiţia să fie folosită pentru bătălii interne de partid”.

“Îl felicit pe domnul Miuțescu pentru atitudine! O să votăm pentru ridicarea imunităţii, este şi normal, însă nu este normal ce se întâmplă în statul român. Atâta timp cât omul acesta, după toate standardele şi după tot ce vedem, a fost cercetat pentru faptul că a dat votul greşit în congresul unui partid politic, înseamnă că trăim în republica cătuşelor. Şi înseamnă că de fiecare dată când vom da şi noi un vot aici, în Parlament, în congres de partid sau într-un for internaţional se poate să păţim la fel, dacă nu ne supunem. Nu e prea normal mai ales că am înțeles că doamna Alina Gorghiu este noul președinte interimar acolo, pe județul Argeș. Și lucrurile astea le știe toată lumea, dar nu vrea să le spună. Nu este normal să folosim justiţia pentru bătălii interne de partid, votăm pentru ridicarea imunităţii pentru că nici nu ar trebui să existe această imunitate, însă ce s-a întâmplat acolo nu este normal şi nu trebuie să facem cu servicii şi cu procurori politică”, a afirmat Simion.

A luat cuvântul doar de trei ori până acum în ședințele Camerei Deputaților

Iar activitatea orală a deputatului Adrian Miuțescu în Camera Deputaților lasă de dorit. Parlamentarul argeșean a luat cuvântul în Parlamentul României doar de trei ori de la preluarea mandatului. Prima dată atunci când a depus jurământul, a doua oară la o dezbatere a unui proiect de lege, iar ultima dată când și-a susținut nevinovăția în legătură cu acuzaţiile aduse de DNA.

Fostul preşedinte al PNL Argeş este urmărit penal într-un dosar privind fapte de corupţie. Procurorii l-au pus sub acuzare pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

A.V.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea