Sfârșit de etapă în procesele dintre primarul din Bradu, șeful poliției locale și Gabi Matei. Ultimul - bun de plată!

# ATENȚIE! Postările jignitoare pe facebook pot dăuna grav sănătății... financiare!

Sfârșit de etapă, faza pe Tribunal, în procesele în care Dan Stroe (foto) – primarul localității Bradu și Gheorghe Militaru - șeful poliției locale se războiesc cu Gabi Matei. Cel din urmă a folosit facebook-ul pentru a posta, pe contul său, comentarii considerate injurioase la adresa primilor doi.  Și așa s-a ales cu două procese la Judecătoria Pitești.

La primul, judecătorii au decis ca Gabi Matei să îi plătească actualului primar suma de 5.000 lei daune morale, cheltuieli de judecată și să își ceară scuze în mod public

# 11.02.2021  Hotarâre - nr. 890/202:

 

Admite în parte acţiunea. Constată caracterul ilicit al postărilor efectuate la adresa reclamantului de către pârâtul... pe contul de Facebook... în intervalul de timp 03 ianuarie 2019 - 01.12.2019, constând în următoarele sintagme: ... Obligă pârâtul să şteargă din postările de pe contul său de Facebook sintagmele constatate ca ilicite prin prezenta sentinţă. Obligă pârâtul să îşi ceară scuze reclamantului în mod public pe contul său de Facebook pentru publicarea sintagmelor constatate ca ilicite prin prezenta sentinţă. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5000 lei daune morale. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1160 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţată astăzi, 11 februarie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

La procesul cu șeful poliției locale, judecătorii au decis să dea o pedeapsă chiar mai aspră: 10.000 lei daune morale, scuze publice atât pe contul de facebook dar și în două ziare locale.

# 29.09.2020. Hotarâre - nr. 4815/2020:

Admite în parte acțiunea față de pârâtul Matei Florin-Gabriel. Obligă pe pârâtul Matei Florin-Gabriel să șteargă postările și comentariile denigratoare, aflate pe contul său de Facebook, privind pe reclamant... Obligă pe pârâtul Matei Florin-Gabriel să ceară scuze în mod public față de reclamant prin afișarea acestora pe profilul său de Facebook. Obligă pe pârâtul Matei Florin-Gabriel să publice un articol ce va cuprinde un extras din considerentele prezentei hotărâri ce va fi pus la dispoziţie de instanţă, în două ziare de circulație județeană. Obligă pe pârâtul Matei Florin-Gabriel să plătească reclamantului suma de 10.000 lei cu titlul de daune morale. Ia act că reclamantul înțelege să solicite cheltuieli le de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Pitești. Pronunţată în ședința publică din 29.09.2020.

Gabi Matei nu a reușit să schimbe ceva la Tribunalul Argeș

Începutul de iarnă nu a venit, pentru pârâtul Matei, cu vești mai bune. La procesul cu Gheorghe Militaru, la jumătatea lunii noiembrie, instanța ”Admite excepţia netimbrării. Anulează apelul ca netimbrat. Ia act că se solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. ” Așa încât, deocamdată, rămâne ca la Judecătorie.

Săptămâna trecută, Tribunalul Argeș s-a pronunțat și în cauza cu Dan Stroe, respingând acțiunea celor doi. Așa încât rămâne tot ca la Judecătorie. Gabi Matei se pregătește pentru o notă de plată destul de piperată, notă de plată aferentă unor  comentarii pe facebook. Așa încât, atenție!

 

Un curent fără împământare venit dinspre Bradu șoptește că primarul s-a declarat nemulțumit de rezultatul obținut la Tribunal și că se gândește la o acțiune la Curtea de Apel. Dan Stroe ar fi spus, de mai multe ori, în cercul unor prieteni, că va dona toți banii către bisericile din localitate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea