Exclusivitate! Marian Niță a fost scos de sub urmărirea penală!

# DIICOT ȘI PARCHETUL COSTEȘTI  au clasat cauzele, considerându-l nevinovat!

Marian (Mimi) Niță, fost viceprimar la Costești, consilier local în mai multe mandate, în prezent președinte al filialei Costești al PPUSL, a fost scos de sub urmărirea penală, atât de DIICOT cât și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești. Totul a început în 2015, când mai mulți angajați ai Complexului de Locuințe Protejate Costești l-au reclamat pe Mimi Niță pentru fapte pretins a fi comise în perioada când acesta era administrator al Complexului de Locuințe Protejate. S-a dispus, astfel, începerea urmăririi penale atât pentru abuz în serviciu, cât și pentru delapidare. La începutul anului următor, cazul a ajuns în presa națională.

Niță a mai fost acuzat de întrebuințarea de expresii jignitoare, amenințări, loviri sau alte violențe atât față de personalul complexului, cât și față de beneficiari, adică de copiii instituționalizați, introducerea și consumul, aici, de alcool, folosirea angajaților în cadrul gospodăriri personale etc.  În 2017  i s-a mai format un dosar, la DIICOT, pentru trafic de droguri de risc. Ultima acuzație - pentru achiziționarea, dintr-o farmacie, a unui medicament care necesita prescripție medicală, fiind încadrat în categoria substanțelor psihotrope.

 

Ultimul dosar întocmit - primul clasat. Pentru achiziționarea medicamentului se ceruse aprobarea DGASPC Argeș

Începem, cumva, de la ultimul dosar. Marian Niță a cumpărat, de la o farmacie din Costești, un medicament cu efect anxiolitic. Ulterior s-a depus rețetă, eliberată de un medic psihiatru, pentru o beneficiară din cadrul unității al cărei administrator era. Procurorii s-au lămurit, după efectuarea anchetei, că în evidențele Complexului de Locuințe Protejate exista un document prin care se ceruse aprobarea DGASPC pentru achiziționarea medicamentului respectiv. ”Astfel, se constată că nu există probe certe din care să reiasă că Niță Marian a achiziționat substanța în alte scopuri decât cele enumerate în prospect sau a folosit-o pentru alte scopuri sau pentru alte persoane” – se arată în Ordonanța emisă de DIICOT.

Procurorilor Serviciului Teritorial Pitești al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism le-a mai rămas o singură sarcină: pe data de 9 august 2021, aceștia emit Ordonanța 97D/P/2017,  în care dispun ”Clasarea cauzei penale privind infracțiunea de droguri de mare risc... în ceea ce-l privește pe numitul Marian Niță.”

Celelalte cercetări sunt continuate în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.

Acuzații grave precum lovirea, delapidarea, abuzul în serviciu - demontate, pe rând, de procurorii de la Costești

Începând cu anul 2015, Marian (Mimi) Niță a fost supus unui adevărat tir de acuzații și aproape tot atâtor dosare de cercetare penală: furt, abuz în serviciu, delapidare, folosire de expresii jignitoare, amenințări, loviri sau alte violențe, atât asupra angajaților complexului, cât și asupra unora dintre beneficiarii acestuia. Declarațiile inițiale ale denunțătorilor au început, însă, să nu se mai potrivească, odată cu trecerea timpului. Acuzațiile de delapidare au căzut, neavând susținere. Nici cele de abuz în serviciu nu au rămas clare. Actele de violență presupus săvârșite nu au rămas susținute decât de declarațiile din dosar. S-a constatat însă că cei care le-au formulat aveau capacitatea de relatare a faptelor și împrejurărilor diminuată.

Procurorii Parchetului conchid: ”Având în vedere cele relatate mai sus, a situației existente în ceea ce-l privește pe numitul Niță Marian, se constată că acesta nu poate fi sancționat penal în cauză, prin acțiunile sale nesăvârșind vreo infracțiune. Totodată, în cauză nu se poate face dovada întrunirii elementelor constitutive ale infracțiunilor sesizate, apreciindu-se că nu există indicii care să fundamenteze presupunerea rezonabilă că persoanele cercetate au săvârșit infracțiunile pentru care s-a început urmărirea penală.”

Față de cele expuse, prin Ordonanța din 15 noiemnrie 2021, procurorii dispun ”Clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu... purtare abuzivă... și delapidare ... de către numitul Niță Marian.”

Sfârșit de poveste. Așadar, ”călăul din Costești”, ”bătăușul”, ”hoțul” nu a fost ceea ce s-a spus. Între timp, postul din care fusese suspendat a fost ocupat prin concurs, examen la care Marian (Mimi) Niță nu s-a putut prezenta, fiind cercetat penal.

CLICK AICI pentru a vedea crdonanta de clasare

Marian Niță: ”Nu pot fi recuperate sănătatea, zilele de chin, oportunitățile profesionale și politice”

Contactat pentru a-și spune părerea, Marian Niță a adoptat un ton moderat.

Marian Niță: ”Zilele mele de chin nu pot fi recuperate, nici sănătatea, nici oportunitățile, atât profesionale cât și politice care au trecut de atunci. Am crezut în Dumnezeu și am crezut în justiție. Iată că Dumnezeu m-a ținut în viață și că justiția a dovedit că sunt nevinovat! Îi iert pe toți cei care mi-au vrut răul, pentru că așa este creștinește. Dar nu pot să îi și uit!...”


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea