TVR filmează la Teatrul Alexandru Davila Pitești

 

La Teatrul Alexandru Davila Pitești, pe scena mare, sunt în plin repetițiile pentru spectacolul “Experimentul P.”.

Piesa, cu treisprezece personaje în distribuție, avându-l ca regizor pe Alexander Hausvater, va fi filmată marți și miercuri de Televiziunea Română pentru a fi difuzată într-un proiect special.

 

Publicul va putea viziona spectacolul în ziua de miercuri, la ora 18.00.

 

„Spectacolul este inspirat de cazul real al Experimentului Pitești, care a avut loc între anii 1949-1952 și în care s-a încercat crearea unei instituții de reformare a naturii umane. M-a interesat impulsul utopic care vede ca posibilitate reală spălarea pe creier și construirea unui om nou care la rândul lui să spele pe creier alți oameni. Piesa urmărește povestea unui tânăr selectat într-un experiment de acest tip. Mă interesează felul în care bunele intenții pot aduce rezultate dezastruoase.

O trăsătură caracteristică oricărei utopii este visul unei armonii desăvârșite. Pentru imaginația utopică, conflictele inerente naturii umane pot fi lăsate în urmă. Conflictele dintre autoritate și individ, dintre destinul colectiv și destinul individual, dintre individ și om ca reflecție a politicului, dintre ceea ce devenim ca să satisfacem politicul și noi înșine cu talentul nostru individual, antagonismul dintre diferitele idealuri ale vieții fericite, alegerile pe care trebuie să le facem între diferite tipuri de rău, toate aceste conflicte, care sunt permanente în orice societate, devin nesemnificative pentru gândirea utopică. O existență lipsită de conflicte este imposibilă și peste tot unde a fost încercat, rezultatul a devenit intolerabil.” (Radu Dragomirescu)

Biletele sunt disponibile online pe platfoma MyStage (https://www.mystage.ro/spectacole/experimentul-p-1698) și la Agenția de bilete a teatrului.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea