Fundația Leul Albastru a organizat 20 de ateliere VR și AR pentru copiii și bătrânii vulnerabili

# CONSTRUIM ÎMPREUNĂ CENTRUL DE ZI LEUL ALBASTRU!

În perioada septembrie – decembrie 2021, Fundația Leul Albastru a organizat 20 de ateliere de Realitate Virtuală (VR) și Realitate Augmentată (AR), pentru 25 de copii defavorizați și 25 de bătrâni vulnerabili din cadrul comunității Bradu și împrejurimile acesteia, desfășurate în cadrul proiectului „World VR și AR – Țara tuturor posibilităților. Acum, copiii și bătrânii sărmani pot ajunge oriunde”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul și-a propus ameliorarea simptomelor specifice depresiei tehnologice pentru un grup de 25 de copii din familii defavorizate, cu sau fără părinți, și a simptomelor de izolare socială pentru 25 de bătrâni, prin intermediul tehnologiilor VR și AR. Experiențele virtuale i-au ajutat pe copiii care suferă de depresie tehnologică să utilizeze constructiv tehnologia și pe bătrânii singuri să se reconecteze la realitate, creându-se, astfel, premisele pentru creșterea calității vieții acestora și a reducerii stării lor de vulnerabilitate, amplificate de COVID-19. În urma participării la aceste ateliere, beneficiarii proiectului au primit 50 de pachete alimentare.

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Contact

Sabina Diacenco

Responsabil comunicare

0754242988

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

CONSTRUIM ÎMPREUNĂ CENTRUL DE ZI LEUL ALBASTRU!

Trimite PUTERE copiilor și bătrănilor sărmani din Argeș, printr-un SMS la 8845! Hai să construim împreuna, pentru ei, Centrul de Zi Leul Albastru!

26 de copii și tot atâția bătrâni așteaptă o masă caldă, un gând bun și sprijin de la cea de-a doua lor casă, Centrul de Zi Leul Albastru!

Donează 2 euro/lună printr-un SMS cu textul PUTERE la 8845 și ajută-ne să construim un scut împotriva sărăciei!


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea