Managerul Spitalului de Pediatrie: „Ne dorim medici anesteziști, medici radiologi…”

Spitalele din Argeș continuă se se confrunte cu deficitul de medici. Această situație este întâlnită și la Spitalul de Pediatrie, dar doar pe anumite specializări. Dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, a descris, în cadrul unei conferințe de presă, situația medicilor din unitatea sanitară pe care o conduce.

„În principiu, acoperim cam toată paleta de specialități medicale, mai puțin cele care nu se pot desfășura la noi. (…) Avem posturi vacante, în număr de cinci, la medici anesteziști. La secția de Chirurgie, posturile sunt ocupate în totalitate. Pe secțiile de Pediatrie sunt două posturi vacante de medici. Sperăm ca anul viitor vom reuși să le ocupăm și pe acestea. Să zicem că la Pediatrie și Chirurgie nu avem un deficit de medici, dacă discutăm din punct de vedere a organigramei spitalului, dar dacă mă întrebați pe mine consider că secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică ar putea fi îmbunătățită prin adăugarea a cel puțin doi medici. Pe celelalte secții nu avem probleme deosebite. Într-adevăr, ne dorim și medici anesteziști, și medici radiologi, un chirurg sau doi pediatrii, un ortoped, la medicină de urgență, precum și la specialități mai rare cum ar fi endocrinologie, diabet, boli de nutriție…”, a precizat dr. Tudor Ionescu.

Managerul Spitalului de Pediatrie: „Trebuie să creem un echilibru între COVID și non-COVID”

Pentru că se așteaptă un posibil val cinci al pandemiei, la nivelul Spitalului de Pediatrie se iau măsuri suplimentare. Din luna ianuarie se vor lucra probe de PCR pentru COVID-19. La acest moment se instruiește personalul care va deservi laboratorul după care va urma avizarea, a anunțat managerul unității medicale, dr. Tudor Ionescu. Laboratorul PCR nu va putea efectua testări contra cost sau prin contracte cu societăţi, ci doar pentru copii internaţi şi aparţinătorii acestora.

„Trebuie să creem un echilibru între COVID și non-COVID. Nu poți să dezavantajezi sau să nu funcționezi pe ambele părți. Din păcate nu avem un spital care să ne permită să ne modifică structura total numai COVID sau non-COVID pentru că în județ nu există alt spital care să deservească pediatria și specialitățile pe care le avem noi”, a mai adugat dr. Tudor Ionescu.

A.V.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea