Jurnalistul Alex Dima – campanie pentru curățarea râului Argeș!

Jurnalistul Alex Dima de la „România te iubesc” este promotorul unei campanii pe Facebook, prin care are ca obiectiv curățarea a trei râuri dintre: Mureș, Jiu, Olt, Crișul Alb, Crișul Negru, Siret și Argeș. Cele mai votate trei râuri vor fi curățate cu ajutorul un sistem plutitor care strânge gunoaiele și care funcționează foarte bine pe râurile din Olanda și Belgia.

”Care sunt râurile pe care vreți/au nevoie să fie curățate de urgență de plastic?

Puteți alege între Mureș, Jiu, Olt, Crișul Alb, Crișul Negru, Siret și Argeș.

Pun în comentarii link-ul unde poți vota râul pe care vrei să-l salvezi.

 

Pe cele mai votate 3 râuri, anul viitor va fi instalat "The Litter Trap", în traducere "capcană pentru gunoi", un sistem plutitor care strânge gunoaiele de pe râuri.

Sistemul este folosit de câțiva ani pe râurile din Olanda și Belgia și va fi instalat în curând pe râurile Dâmbovița și Ialomița (trebuia să se întâmple în aceste zile, dar vremea nu a permis, va fi instalat în perioada următoare).

The Litter Trap este construit din plastic reciclat, poate capta gunoiul de până la 1 metru adâncime și are o capacitate de stocare de până la 5 metri cubi pe zi. Gunoiul strâns este sortat și apoi reciclat.

Planul este ca, în următorii ani, să fi instalate astfel de sisteme pe cât mai multe râuri care se varsă în Dunăre. Este un prim pas în lupta cu PET-urile și gunoaiele care plutesc pe apele noastre. Împreună putem construi o lume mai bună și mai curată.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea