Deputatul Ionuț Moșteanu - prins cu minciuna

# „Promit să îmi fac temele mai atent pe viitor”, a precizat parlamentarul argeșean

După ce Guvernul a aprobat relaxarea restricțiilor de Sărbători, fără ca legea privind certificatul verde să fie deocamdată aprobată, deputatul argeșean Ionuț Moșteanu a criticat acest lucru, într-o emisiune televizată. “… iată că nu avem certificat verde. Cred că suntem singura țară europeană care a rămas așa în momentul ăsta. Și asta se traduce, din nou, printr-o rată mică a vaccinări și morți în spitale”, a precizat Moșteanu, pentru Digi24.

Declarația parlamentarului a intrat în atenția site-ului „factual.ro”, un site în care se verifică declarațiile publice din România. În urma unei analize, foarte bine documentată, concluzia echipei „Factual” este că afirmația lui Moșteanu, că România este singura țară europeană care nu are legea aprobată privind certificatul verde, nu se confirmă.

 

„Afirmația lui Ionuț Moșteanu este falsă. România impune obligativitatea certificatului verde în anumite situații, printr-o hotărâre de Guvern care este în vigoare. Există, în schimb, state europene care nu solicită certificatul verde decât la graniță. Legea certificatului verde, la care se referă parlamentarul USR, ar impune prezentarea certificatului verde la locul de muncă, o situație valabilă, de fapt, în foarte puține state UE”, se arată pe site-ul factual.ro.

De apreciat este și faptul că deputatul Ionuț Moșteanu și-a recunoscut greșeala: „Mulțumesc pentru precizări. Ar fi trebuit să verific mai bine. Promit să îmi fac temele mai atent pe viitor”, a precizat parlamentarul argeșean.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea