Dosarul fostului polițist Dan Săndulescu este în pronunțare

După doar șase termene de judecată, dosarul omului de afaceri Dan Eugeniu Săndulescu, fost polițist, este în pronunțare. Pe 11 februarie, Tribunalul Argeș ar putea să dea soluția în cauză.

Amintim că Dan Săndulescu a fost trimis în judecată, în februarie 2021, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Alături de omul de afaceri a fost trimisă în judecată și una dintre firmele pe care le controlează - SC Izometal Compozit SRL. Parte civilă în dosar s-a constituit Ministerul Finanțelor Publice, prin AJFP Argeș.

S-a schimbat încadrarea juridică

La termenul de judecată, din 8 septembrie, instanța a dispus schimbarea încadrării juriridice a inculpaților. „Schimbă încadrarea juridică dată faptelor prin actul de sesizare a instanței din infracţiunea de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p din 1968, în infracţiunea de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005 (varianta normativă ulterioară intrării în vigoare a Legii nr. 55/2021) cu aplic art 35 alin 1 C.p”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș.

La ultimul termen de judecată, pe 15 decembrie, judecătorul a decis amânarea inițială a pronunțării până anul viitor, pe 11 februarie.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea