Guvernul a alocat peste 2,3 milioane de lei pentru Filarmonica Pitești

Guvernul a venit, din nou, în sprijinul unităților administrativ-teritoriale care nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor în cadrul instituțiilor culturale. După ce în octombrie au fost alocate 133.960.000 lei pentru 34 de instituții de cultură, săptămâna trecută au fost alocate 132.407.000,18 de lei pentru 61 de teatre, opere sau filarmonici din țară.

De acești bani au beneficiat și două instituții din Argeș: Teatrul Alexandru Davila și Filarmonica Pitești. După ce teatrul piteștean a obținut în urma primei hotărâri de Guvern suma de 4.966.000 lei, a venit acum și rândul filarmonicii să obțină o sumă importantă de bani.

„Am primit o veste bună. Am obținut 2.334.000 lei pentru finanțarea Filarmonicii Pitești”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Banii reprezintă o reală gură de oxigen pentru a dota instituția.

"În primul rând vreau să transmit mulțumiri domnului primar Cristian Gentea și Consiliului Local pentru susținerea din acest an. Prin subvenția primită de la primărie ne-am putut desfășura activitatea la standarde înalte. La Pitești au venit în premieră soliste precum Paula Seling și Nico.

Așadar, banii pe care i-am primit îi vom folosi la investiții. De altfel, în proiectul pe care l-am transmis către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, aceasta a fost și suma solicitată. Am realizat un proiect bine justificat, mai ales că ne dorim să achiziționăm o scenă ultramodernă cu sisteme de lumini și sunet, noi instrumente pentru orchestră, accesorii pentru instrumentele colegilor, echipamente de transmisiuni live ale concertelor, echipamente de sonorizare și lumini în instituție etc.

În acest fel, nu vor mai fi costuri viitoare pentru a închiria scenă de fiecare dată, putem oferi mult mai multe concerte piteștenilor în aer liber, pentru ieși mult mai mult printre oameni. În plus, multe dintre instrumente sunt achiziționate în 2007, la înființarea instituției, iar în timp s-au deteriorat. Acolo unde se poate, la instrumente vom suplimenta cu accesorii ale acestora.

Îmi doresc și să transformăm unele birouri în camere pentru dirijori și soliști, tocmai pentru a economisi în viitor cazările pe care le suportăm pentru dumnealor. Sunt multe lucruri de făcut, însă le vom lua pas cu pas, așa cum am făcut și cu activitatea în anul 2021. În Filarmonica Pitești s-au schimbat multe lucruri în bine și se vor schimba și în perioada următoare."

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea