Camera Deputaților dă undă verde pentru vânătoarea ursului brun!

# În 2021, mai multe gospodării din Argeș au fost devastate de urși

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care ursul brun poate fi eliminat de urgență de către autorități. Se iau în dicuție exemplarele care provoacă probleme oamenilor sau provoacă pagube materiale. Urșii vor putea fi eliminați atât în intravilan, cât și în extravilan, de către autoritățile competente și echipe specializate de vânători. Vestea este îmbucurătoare pentru argeșeni! Anul acesta, mai multe gospodării din Argeș au fost devastate de urși și din punct de vedere legal, nu s-a putut face nimic.

Potrivit noii legi adoptate de Camera Deputaților, pentru eliminarea urșilor nu se va mai ține cont de dimensiunea animalului sau dacă este ursoaică gestantă, dacă animalul pune în pericol viața oamenilor.

 

Legea va ajunge pe masa președintelui României, Klaus Iohannis, pentru promulgare.

În luna mai 2021, fostul prefect de Argeș, Emilia Mateescu, declara la ședința Colegiului Prefectural:

„În ceea ce privește problema urșilor este într-adevăr o problemă foarte gravă în județul nostru. Nu știu câți cunosc efectiv ce se întâmplă. Constituția României apără drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Deci, este obligația statului, constituțională, de a apăra oamenii. Prioritar este cetățeanul, dreptul lui de proprietate, dreptul lui de siguranță, de a se simți în siguranță și protejat de autorități și orice alte discuții în care urșii ar trebui protejați peste oameni nu ar trebui să existe. Se poate stabili o limită maximă de urși de care avem nevoie ca specia să nu dispară, înțeleg că acesta a fost motivul pentru care s-a interzis vânătoarea urșilor sau uciderea lor. Nouă ne este clar că specia nu este pe cale de dispariție, însă trebuie să ne hotărâm dacă vrem să trăiască ursul și să nu mai trăiască omul. Trebuie să facem o alegere pe acest aspect. Iar din punct de vedere constituțional mie mi se pare că nu sunt dubii”, a precizat, în cadrul întâlnirii, Emilia Mateescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea