EXPOZIȚIE DE SĂRBĂTOARE, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Sărbătorile de iarnă au fost dintotdeauna prilej de expoziții, la Bibliotecă. Este vorba despre expoziții tematice, prin intermediul cărora sunt onorate și cartea, și sufletul românesc.

De la Crăciun și până pe 12 ianuarie, vă așteaptă în vitrine, în holul central, o serie de lucrări, care dau măsura cugetului și simțirii noastre. Între ele - ”Etnologie românească – Tradiție, cultură, civilizație”, volum publicat sub egida Academiei Române (coordonatoare - Sabina Ispas și Nicoleta Coatu), ”Tradiții religioase” (coordonatori – Vasile Panțîru, Constantin Stancu, Gheorghe Ion Păun), ”Colinde și obiceiuri de iarnă din Argeș-Muscel” (coordonatori – Adriana Rujan, Costin Alexandrescu), ”Sărbătorile la români” (autor – Tudor Pamfile), ”Datinile și credințele poporului român” (autoare – Elena Niculiță-Voronca), dicționarul ”Obiceiuri populare de peste an” (autor – Ion Ghinoiu). Nu au fost uitați copiii, pe care îi așteaptă vitrine separate, cu basme, povestiri, romane consacrate și alte surprize.

 

De reținut, așadar, că sărbătoarea cărții de iarnă, de la Biblioteca Județeană Argeș, continuă până în ziua de 12 ianuarie. Sunteți așteptați cu bucurie să vedeți, să întrebați, să intrați în cea mai frumoasă dintre lumile accesibile – lumea cărților.

 

 

SABINA DUMITRU

CRISTINA MARINESCU,

bibliotecare

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea