Criză la Serviciul de Permise Argeș. Examinatori din Vâlcea - aduși în județ

 

Criza de personal de la Serviciul de Permise de Conducere determină autoritățile să recurgă la ”importul” de polițiști examinatori din alte județe. În Argeș, absolvenții școlilor de șoferi au ajuns să fie examinați de polițiști din Vâlcea.

Instituția Prefectului Argeș a anunțat că a găsit o soluție, de moment, pentru a mai descongestiona din decalajul existent între momentul susținerii probei practice și a celei de traseu de către argeșenii care dau examen pentru dobândirea permisului de conducere.

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș vor veni mai mulți examinatori din Vâlcea, începând cu această lună.

„În acest moment sunt multe nemulțumiri pentru că sunt argeșeni care așteaptă chiar și 3 luni să susțină proba practică a examenului pentru permisul de conducere. Situația este neplăcută și lucrurile nu pot rămâne așa. Este nevoie de personal la SPCRPCIV Argeș. Trei angajați sunt în concediu de creștere și îngrijire copil. Un angajat este în concediu medical, de mai multe luni. Patru examinatori s-au mutat din unitate în ultimele 5 luni. Sunt drepturile angajaților și ele nu pot fi încălcate. Acum încercăm să venim cu soluții. Au fost organizate concursuri pentru 2 posturi de agent de poliție, pe linia de examinare și un post de referent pe linia de înmatriculări. Așteptăm validarea concursului. Am avut discuții cu reprezentanții județelor limitrofe și a fost detașat un examinator din Vâlcea. O echipă de cinci examinatori, tot de la Vâlcea, va veni în Argeș începând cu această lună. Tot ca să reducem timpul de așteptare până la proba practică, pe cât posibil, examinatorii lucrează câte o sâmbătă în fiecare lună. Sperăm să punem punct acestei situații cât mai rapid. Avem în vedere și alte soluții pe care le vom anunța după ce se vor materializa”, a precizat Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

 

Alex Vlaicu

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea