S-a stins focarul de pestă porcină de la Grădina Zoologică Pitești

De săptămâna trecută a fost stins focarul de pestă porcină de la Grădina Zoologică Pitești. Astfel, în județul Argeș nu mai există niciun focar activ de pestă porcină africană. Ultimul caz a fost confirmat la la porcii vietnamezi de la Grădina Zoologică Pitești. Din păcate, boala a omorât toți cei 63 de porci de la Grădina Zoologică.

Pe acest subiect am discutat cu Nușa Popescu, administratorul Grădinii Zoologice Pitești care ne-a confirmat că focarul a fost stins. Întrebată dacă vor mai fi aduși la ZOO Pitești diferite specii de porcii, aceasta ne-a precizat că acest lucru ține de bugetul instituției:

„Suntem la începutul anului. Nu știu ce să spun în acest moment. Deocamdată facem bilanțul anului trecut și vom vedea, în funcție de buget, dacă vom mai aduce sau nu.”.

În acest moment, în Argeș nu mai este confirmat niciun caz de pestă porcină.

”Vă reamintim că, pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Romaniei, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș  este în stare de alertă maximă.”, a declarat Sorin Sorescu, directorul executiv al DSVSA Argeș.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea