Dispare vacanța intersemestrială! Profesor argeșean: ”Va fi foarte greu pentru elevi să reziste 15 săptămâni. E o aberație, o nebunie!”

Urmează o perioadă epuizantă pentru elevi și profesori. 15 săptămâni de școală, fără vacanță, pentru gimnaziu și liceu și 14 săptămâni – pentru clasele primare și preșcolari. Perioada este, de departe, un atentat la calitatea învățământului, într-o perioadă în care școala a fost supusă unor experimente cu rezultate dramatice. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis să renunțe la vacanța intersemestrială, astfel că elevii vor învăța, fără pauză, până pe 15 aprilie, când vor intra în vacanța de primăvară.

Profeorii critică noile decizii și spun în cor că elevii nu pot studia 14-15 săptămâni, în condițiile date. În Argeș, aceeași situație, aceleași nemulțumiri. Am stat de vorbă cu doi profesori (unul predă la gimnaziu, în mediul urban, iar celălalt predă la clasele primare, în mediul rural) pentru a vedea ce gândesc dascălii despre noile decizii ale ministerului.

 

Profesor pentru învățământul primar, mediul rural: ”Deciziile ministrului nu sunt deloc în avantajul elevilor. Gândiți-vă că sunt copii de 6-7 ani, pentru care va fi foarte dificilă această perioadă de 14 săptămâni, fără vacanță. Pretindem să avem rezultate la învățătură, dar epuizăm copiii. Să știți că nu este un termen forțat, dar din păcate domnii de la minister par că nu cunosc sistemul. Au uitat ce înseamnă lucrul cu elevul și deci rezolvă din pix chestiuni care ar fi trebuit discutate cu profesorii. Îl invit pe ministrul Cîmpeanu să coboare de pe scaun și să vină la școlile din mediul rural, unde predăm simultan la cel puțin două clase, și apoi să decidă dacă elevii pot veni la școală 14-15 săptămâni, fără o vacanță de cel puțin o săptămână.”

Profesor la gimnaziu, Școala Gimnazială ”Adrian Păunescu”, Pitești: ”Ce să mai spun? Oricum noi, profesorii, vorbim degeaba că cei care ne conduc nu sunt interesați de opiniile noatre. Va fi foarte greu pentru elevi să reziste 15 săptămâni și să mai obțină și rezultate bune la școală. Elevii de clasa a VIII-a vor fi obosiți, pentru că mulți dintre ei se pregătesc intens pentru Evaluarea Națională, iar faptul că nu vor avea vacanță îi va dezavantaja. Indiferent la ce nivel este un elev, că este slab sau foarte bun, că este mediocru sau olimpic, are nevoie de vacanță, are nevoie să se deconecteze de la sarcinile zilnice, să se odihnească, să se recreeze... Deci răspunsul meu e că nu am crezut c-o să asist la așa ceva. E o aberație, o nebunie.”

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea