Lac poluat în comuna Bradu

# Dan Stroe: „Avem toleranță zero față de cei care nu respectă mediul înconjurător”

În ziua de 4 decembrie 2021, mai mulți cetățeni de pe strada Heleșteului au semnalat faptul că pe luciul de apă al lacului comunal, lac ce poartă același nume, au apărut mai multe pete cu aspect de produs petrolier ce pune în pericol fauna acvatică. Au fost anunțate autoritățile locale din Bradu care s-au deplasat de urgență la fața locului.

A fost informată Poliția Națională, Garda de Mediu și Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea. S-a încercat depistarea sursei de poluare, verificând canalizarea pluvială din zonă, mai exact canalizarea pluvială de pe Strada Școlii și de pe Strada Principală. Lucrătorii ABA Argeș-Vedea au intervenit cu baraje din prosoape absorbante și alte materiale pe care le-au depozitat în recipienți din plastic, în vederea ridicării acestora de către o firmă specializată pentru deșeuri periculoase. Acțiunea a început în data de 5 decembrie și s-a finalizat pe 7 decembrie, fiind colectată o cantitate de aproximativ 800 de kg de material impregnat cu produs petrolier.

 

”Vreau să-i anunț și pe această cale pe cei care nu înțeleg să respecte mediul înconjurător că vom avea toleranță zero față de acestia, fiind drastic sancționați, indiferent de sursa poluării, fie că se referă, ca în cazul de față, la poluarea apelor de suprafață, fie că intoxică aerul prin incedierea diferitelor deșeuri nocive sau infectează terenurile prin depozitarea necontrolată de diverse deșeuri pe domeniul public al comunei sau chiar pe proprietățile private.”, a precizat primarul Dan Stroe.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea