Începe judecata în dosarul omului de afaceri Cristian Dolofan

# Patronul Dolo Trans este cercetat pentru complicitate la fals intelectual și la abuz în serviciu

Cristian Gheorghe Dolofan, patronul firmei de transport Dolo Trans Olimp, a fost trimis în judecată, în iunie 2021, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea faptei de complicitate  la infracțiunea de fals intelectual și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu. Alături de omul de afaceri argeșean a fost trimis în judecată și Adrian Dobriță, agent în cadrul Biroului Rutier Piteşti, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și abuz în serviciu.

Polițiștii anticorupție ai DGA Argeș au constatat că, la data de 20 septembrie 2020, agentul de poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic persoana inculpată, care conducea un autoturism cu o viteză ce a depăşit cu peste 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv. Pentru a nu-i întocmi acestuia procesul – verbal de contravenție și a nu-i aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție ar fi falsificat procesul – verbal, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului și ar fi consemnat, în fals, faptul că şoferul autoturismului a fost o altă persoană, aplicându-i acesteia sancţiunea amenzii în cuantum de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce.

Polițistul a acceptat ca omul de afaceri să îi dea un alt permis de conducere

Mai precis, în loc să aplice legea, polițistul, cunoscându-l pe Cristian Dolofan, a acceptat ca acesta să îi dea permisul unei alte persoane, întocmind, astfel, un proces verbal fals. Mai mult, l-ar fi învățat pe inculpat și cum să procedeze, întrebându-l dacă cunoaşte o persoană apropiată şi de încredere care să îi ofere permisul de conducere, ca agentul să poată întocmi procesul–verbal cu numele respectiv. Cristian Dolofan a luat legătura cu Adriana P. care i-a transmis prin intermediul whatsapp o poză de pe permisul de conducere al acesteia. Ulterior, aceasta a depus permisul de conducere la IPJ Argeş – Serviciul Rutier. În momentul în care i-a fost prezentat procesul – verbal, Adriana P.  a declarat că nu şi-l asumă. De aici, poliția a deschis ancheta în urma căreia a descoperit înțelegerea pusă la cale de agentul de poliție Adrian Dobriță cu omul de afaceri Cristian Dolofan.

Pe 21 februarie va avea loc primul termen de judecată pe fond

Cristian Dolofan și polițistul Adrian Dobriță au contestat rechizitoriul procurorilor, însă, în data de 7 decembrie 2021, Tribunalul Argeș le-a respins definitiv cererile și a dispus începerea judecăţii.  Primul termen de judecată, pe fond, a fost stabilit pe 21 februarie, la Judecătoria Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea