Șefa IȘJ Argeș, precizări în cazul elevilor care au băut în școală: „Alcoolul era pus într-o sticlă de Pepsi”

 

Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic Câmpulung au consumat băuturi alcoolice în incinta unității de învățământ. Unuia dintre ei i s-a făcut rău și a fost condus la spital. Elevii au fost prinși că au consumat alcool de profesorii unității școlare care au chemat la fața locului salvarea și poliția.

Situația a ajuns și în atenția IPJ Argeș, după ce unul dintre elevi a acuzat o stare de rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi.

„În ziua de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, unui elev din cadrul unei unități de învățământ liceal din municipiul Câmpulung i s-ar fi făcut rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de poliție și un echipaj medical, care a preluat minorul și l-a transportat la spital. Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, șase elevi de clasa a IX-a, ar fi consumat alcool, adus de unul dintre ei, în incinta unității de învățământ. În urma celor constatate, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991, celor șase elevi, pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice. Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au avut în atenție unitatea de învățământ și au desfășurat activități de verificare, în anul 2021. De asemenea, au fost dispuse măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente, prin efectuarea unor activități informativ-educative cu elevii și cadrele didactice”, informează IPJ Argeș.

 

Și profesoara Alina Manea, inspectorul școlar general al județului Argeș, a reacționat în cazul elevilor care au băut alcool în cadrul Colegiului Tehnic din Câmpulung. Elevul care a ajuns la spital este în afara oricărui pericol. Menționăm că elevii riscă scăderea notei la purtare.

„Incidentul de la Colegiul Tehnic Câmpulung este unul nefericit. Am înțeles, din discuțiile pe care le-am avut cu doamna director, că trei dintre elevii din clasa a IX-a au consumat alcool care se afla pus într-o sticlă de Pepsi și cu conținutul lichid de culoarea băuturii respective. În ora de laborator, a doua oră de curs, doamna profesor a fost sesizată de una dintre eleve că unul dintre colegi miroase a alcool. Dumneai imediat a intrat în posesia sticlei și a sesizat că este vorba despre alcool. (...) Unuia dintre copii chiar i s-a făcut rău. Doamna director a fost anunțată. A anunțat salvarea și poliția. Unul dintre copii a fost mai rău afectat și a ajuns și la spital. Am discutat cu doamna director, înțeleg că starea lui este stabilă. (...) Cu siguranță elevii vor fi sancționați. Diriginta clasei respective va propune sancțiuni de scădere a notei la purtare, în concorcodanță cu gravitatea faptelor fiecăruia dintre ei”, a precizat prof. Alina Manea, șefa ISJ Argeș.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea