Secție de oncologie - deocamdată fără aparatură - la Câmpulung

Joia trecută, într-o zi de 13, a avut loc recepția noii Secții de Oncologie a Spitalului Municipal Câmpulung. De anul acesta bolnavii de cancer vor beneficia de tratament în condiții civilizate la standarde europene. Noroc pe oameni. Ghinion însă, aparatura încă nu a sosit, așa încât au fost inaugurați numai pereții. Anul acesta clădirea trebuie dotată cu mobilier nou și aparatură de ultimă generație.

Valoarea investiției este de peste 4.800.000 lei. Deși discuțiile despre acest proiect au început încă din 2016, abia în 2020 constructorul s-a apucat de lucrări. Este vorba despre o clădire de 800 de metri care nu are doar băi civilizate și pereți curați. Toate încăperile sunt controlate electronic pentru oxigen, fum, apă caldă și căldură, curent electric, ventilație.

Primărița Elena Lasconi este convinsă că va identifica, din susrse proprii sau din sponsorizări, bugetul necesar pentru dotarea și punerea în funcțiune a secției.

Elena Lasconi: ”Când am preluat mandatul, am găsit un contract fără finanțare, iar în curtea spitalului municipal un munte de moloz, o clădire demolată. Așa cum am spus-o și repet, sănătatea, educația și proiectele care aduc creșterea calității câmpulungenilor sunt prioritatea mea.

Astăzi am încheiat o etapă. Avem o clădire la standarde internaționale. Nu am tăiat panglici așa cum fac majoritatea politicienilor și primarilor. Am fost de multe ori pe șantier să urmăresc cum se desfășoară lucrările. Chiar și astăzi am observat mici defecte care vor fi remediate până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Sunt pretențioasă, sunt atentă la detalii și îmi doresc ca fiecare câmpulungean să aibă parte de tot ce e mai bun. Faptul că am reușit să găsesc resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, faptul că astăzi avem o Secție de Oncologie nouă, nu se datorează unei singure persoane, ci unei întregi echipe. Le mulțumesc tuturor! În special conducerii Spitalului Municipal, consilierului personal pe sănătate și constructorului”, a scris edilul pe Facebook.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea