Prețurile uriașe de la gaze ar putea să închidă fizic școlile!? Șefa ISJ Argeș: „Eu sper că nu vom ajunge la o astfel de situație”

Anul 2022 a început cu facturi foarte mari, unele chiar de neachitat, în special cele pentru energie electrică și gaze naturale. Majorarea acestor prețuri ar putea crea probleme și în unitățile de învățământ sau chiar în instituțiile de cultură. La începutul anului, în județul Giurgiu chiar s-a pus problema închiderii fizice a unor unități școlare din cauza facturilor mari de gaze. În schimb, în Argeș situația este mult mai liniștită.

Pe acest subiect, profesoara Alina Manea, inspectorul școlar general al județului Argeș, ne-a precizat următoarele: „Eu sper că nu vom ajunge  la o astfel de situație. Nu am fost înștiințată. A fost o problemă, în sfera aceasta, la Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung, până în sărbători. Dumnealor aveau contract cu gazele până la 31 decembrie 2021 și erau într-o situație foarte grea pentru că nu găseau un furnizor de gaze cu care să continue perioada contractuală. S-a rezolvat până la urmă. Dar a fost contracronometru, fiind în situația de a nu mai putea deschide școala din cauza lipsei căldurii, pentru că nu mai găseau furnizor”.

 

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea