Prefectul Radu Perianu, despre testarea prin RT PCR la ambulanță: „Persoanelor li se recoltează mai întâi pentru test rapid”

Mai mulți argeșeni au atras atenția, pe grupul de facebook „Pitești, orașul meu!” de lipsa testării RT PCR la ambulanțele din județ.

„Aș dori să știu unde ne putem adresa, cine este responsabil de lipsa testelor PCR la serviciul de ambulanță atunci când cineva sună pentru că are simptome. Situația nu este nouă și nici normală, teste rapide se pot face din farmacie și știm cu toții că rezultatele acestor teste sunt îndoielnice. Având în vedere că în alte localități, de exemplu București, serviciul de ambulanță face teste PCR, am motive să cred că este o decizie locală, poate legată de costuri, însă în dezavantajul cetățenilor și sănătății publice. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri”, a întrebat o persoană pe grupul de Facebook.

Despre această situație, Radu Perianu, prefectul județului Argeș, a transmis următoarele: „Ambulanță face testare RT PCR în anumite condiții, stabilite nu de Serviciul din Argeș, ci prin procedura națională. Persoanei care a solicitat ambulanța și care are simptome i se recoltează mai întâi pentru test rapid. Dacă acel test antigen este pozitiv, el rămâne valabil fără să fie nevoie de confirmarea lui prin RT PCR. Dacă testul este negativ, dar persoana are simptome ale infecției, atunci se recoltează pentru testare RT PCR”.

 

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea