Dr. Viorel Enache: „Centrele de evaluare COVID au un rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor”

Dr. Viorel Enache, președintele Comisiei pentru Sănătate a Consiliului Județean Argeș, susține că odată cu înființarea centrelor de evaluare COVID a fost realizat un obiectiv important din planul de măsuri propuse de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru combaterea pandemiei de coronavirus!

„Aceste centre de evaluare au un rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor, alături de creșterea capacității de testare prin includerea medicilor de familie și farmaciilor și de aprobarea antiviralelor pentru tratamentul timpuriu. Este o schimbare de abordare, în care noul ministru al Sănătății pune un accent puternic pe prevenirea cazurilor grave, spre deosebire de predecesorii săi care nu au luat nicio măsură în acest sens, punând accentul doar pe restricții și sancțiuni. Scopul principal vizat de ministrul Sănătății Alexandru Rafila prin înființarea acestor centre de evaluare este ca pacienții COVID să poată fi consultați și tratați în fazele incipiente ale infecției cu virusul SARS-CoV-2, astfel încât să se reducă riscul de spitalizare și deces din cauza COVID-19. Persoanele care au fost testate pozitiv și prezintă simptome medii sau ușoare se pot adresa în mod direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie.  În funcție de starea de sănătate, fiecare pacient va primi o schemă de tratament adecvată și o prescripție cu medicamentele necesare ce vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis”, a precizat dr Viorel Enache.

Cinci centre de evaluare a pacienților confirmați cu COVID19/OMICRON vor funcționa în județul Argeș. Ele vor fi deschise la spitale și rolul este de a reduce presiunea pusă pe unitățile de primiri urgențe. În centre vor ajunge cazurile ușoare și medii. Lista centrelor avizate de către Direcția de Sănătate Publică Argeș este următoarea: Pitești: - Spitalul de Urgență Pitești- 8 paturi, Spitalul de Pediatrie Pitești - 2 paturi; Mioveni: - Spitalul Orășenesc Mioveni – 7 paturi; Câmpulung: - Spitalul Municipal – 15 paturi și Spitalul de Pneumoftizologie Câmpulung – 10 paturi.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea