Dosarul „reglare de conturi în stil mafiot” - în pronunțare la Curtea de Apel Pitești

Judecătorii Curții de Apel Pitești urmează să se pronunțe, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei (art.274 NCP). Din rechizitoriul procurorilor rezultă că doi inculpați, din Vâlcea, au incendiat mașina unei alte persoane ca să se răzbuna pe aceasta.  Cei doi au dat dovadă de un grad ridicat de periculozitate și nepăsare față de normele legale.

Autoturismul unei familii a fost incendiat de rudele unui proxenet

Răzbunare ca în filme! Familia unui bărbat din localitatea vâlceană Berbeşti, care a salvat o fată, forţată să se prostitueze în Occident, a fost terorizată de rudele proxeneților. Ca să să răzbune, doi bărbați au incendiat maşina celui care a salvat fata. Victima a sunat la 112, iar poliţia a plecat în urmărirea făptaşilor pe care i-a prins după o cursă nebună ca-n filme, pe străzile din localitate. La un moment, suspecții au pierdut controlul, au ieşit din decor, apoi şi-au continuat fuga pe picioare. Ulterior, după ce au fost prinşi, s-a constatat că erau beţi şi nici unul nu avea permis, se arată pe site-ul adevărul.ro.

Cei doi bărbați au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu. În cuprinsul actului de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, că la data de 12.08.2020, în jurul orelor 01.38, inculpații Călin Vasile, zis „Amar”, și Grigore Ion Gabriel au incendiat un autoturism, ce se afla parcat în fața locuinței persoanei vătămate, provocând distrugerea în totalitate a bunului. În acest fel, inculpații au urmărit să se răzbune pe persoana vătămată pentru contribuția oferită de aceasta, cu câteva luni înainte, în calitate de martor într-o altă cauză penală, în care era cercetată o rudă a lor pentru proxenetism.

A primit cinci ani și jumătate de închisoare

Pe 21 septembrie 2021, Judecătoria Horezu i-a condamnat pe cei doi inculpați. „Amar” a primit cinci ani şi şase luni închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de „răzbunarea pentru ajutorul dat justiției”. În schimb, Grigore Ion Gabriel a primit trei ani închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugere”. Inculpații au făcut apel, iar dosarul se judecă la Curtea de Apel Pitești. Pe 15 februarie, instanța argeșeană urmează să se pronunțe în cauză.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea