În 2022, Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus – cel mai mare buget din istorie!

# Eforturile  financiare sunt oarecum anulate de libertatea de a înmatricula, în continuare, rable din vest

În acest an, programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor avea un buget de 1,2 miliarde lei – cel mai mare din istoria acestui program. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că programele vor fi lansate la începutul lunii februarie, fiind prima data când se planifică implementarea Rabla Clasic și Rabla Plus, pe trei ani. Astfel, regulile din 2022 ar trebui să rămână în vigoare. Rezultatul scontat este ca, până în 2026, 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, să fie scoase din circulație.

Potrivit Libertatea.ro, programul a fost etapizat pe apeluri lunare de depuneri de cereri, pentru ca toţi beneficiarii să primească răspuns în cel mult o lună de la depunerea dosarelor.

Mai mult, pentru o maşină cumpărată pot fi predate spre casare două autoturisme mai vechi de 15 ani. Autoturismul casat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin șase ani.

Anul acesta a fost crescut bonusul de casare, putându-se ajunge la 16.500 de lei dacă beneficiarul predă la casare două autoturisme ambele mai vechi de 15 ani, el urmând a primi primă de 1.500 de lei pentru emisii scăzute şi 3.000 de lei pentru achiziţionarea unei maşini hibrid.

În 2023, bugetul Rabla Clasic și Rabla Plus va fi majorat cu 10% faţă de anul acesta, iar în 2024 bugetul va fi majorat tot cu 10%, bugetul  depășind un miliard de lei.

Eforturile  financiare sunt, oarecum, anulate de libertatea de a înmatricula, în continuare, rable din vest.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea